A horvát Cronika beszámolója szerint először egy magyar rendszámos autót rongáltak meg horvát szurkolók szerdán délelőtt, két ablakát is betörve a járműnek – három embert már őrizetbe is vette ez ügyben. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

Később, már a délutáni órákban több hazai drukker támadt rá két honfitársunkra a lap szerint a helyi “Szabadság úton”, ám a rendfenntartók még azelőtt közbeavakoztak, hogy bárki komolyabban is megsérült volna. Itt két embert állítottak elő a rendőrök, ellenük is megindult az eljárás.

Szerda este aztán a két szurkolótábor egy-egy csoportja csapot össze Splitben, öt horvát és egy magyar drukker került bilincsbe, egy vendégszurkolót pedig kórházba is kellett szállítani a sportklub.hr cikke szerint. A portál egy rövid videófelvételt is közzétett az esetről, illetve “kergetőzésről”:

A horvát készenléti rendőrség nagy erőkkel próbálja biztosítani a ma esti Horvátország-Magyarország Eb-selejtezőnek otthont adó Poljud Stadiont és környékét, illetve a belvárost, szúrópróbaszerű igazoltatásokat és motozásokat is végezhetnek, így is meggátolva az esetleges összecsapásokat. Sőt, drónokat és helikoptereket is bevetnek majd a biztosításhoz.

Már a horvát rendőrök és magyar szurkolók egy csoportja is “találkozott” Splitben:

Modric: “Ha nem koncentrálunk, a magyarok megbüntetnek” – erre kérik a szurkolóikat a horvátok