A 69 éves edzőt a sorozatos gyenge eredmények miatt februárban menesztették az Egyesült Arab Emírségek válogatottjának szövetségi kapitány posztjáról, és mint a Viaplay televíziócsatornán elmondta, ez volt az utolsó munkája vezetőedzőként.

Van Marwijk 1998-ben kezdett edzőként dolgozni, azóta irányította a Fortuna Sittard, a Feyenoord, a Borussia Dortmund és a Hamburg csapatát, valamint Hollandia, Szaúd-Arábia és Ausztrália nemzeti együttesét is. A PSV Eindhovennél 2018-ban és 2019-ben veje, Mark van Bommel munkáját segítette szaktanácsadóként.

Van Marwijk háromszor meccselt Magyarország ellen. 2010-ben barátságos mérkőzésen 6-1-re kiütötték az Erwin Koeman vezette magyar válogatottat, majd 2011-ben már Eb-selejtezőn előbb 4-0-ra, majd pedig 5-3-re verte az általa irányított Hollandia az Egervári Sándor vezette magyar csapatot.

A Feyenoorddal 2002-ben UEFA Kupát, 2008-ban Holland Kupát nyert, hazája válogatottját pedig döntőbe juttatta a 2010-as dél-afrikai világbajnokságon, ám ott kikaptak Spanyolországtól. (MTI nyomán)