Több mint négy hónappal térdsérülése és műtétje után egyelőre arra készül Willi Orbán, az RB Leipzig csapatkapitánya és magyar válogatott védője, hogy majd a második csapattal elkezdje az edzéseket.

Artroszkópos térdműtéteten estem át, eltávolítottak egy sérült porcdarabot és megtisztították a sérült területet – magyarázta Orban a rheinpfalz.de oldalán, de egyelőre ő sem tudta elmondani, mikor kezdheti igazán terhelni majd a lábát.

Edzője, Julian Nagelsmann szerint is óvatosan kell kezelni a bekk lehetséges visszatérését, bár a koronavírus-járvány miatti kényszerszünettel Orbán idénybeli szereplésére is mutatkozhatna némi esély.

A szünettel ő is nyert némi időt, de nem tudjuk még megmondani, mérkőzésen játszhat-e még az idényben. Súlyos sérülést szenvedett és idő kell a teljes felépüléshez – idézi a Kicker a lipcsei trénert.

A Bundesliga tabelláján a harmadik helyen álló gárda csütörtöktől újra edz – kis csoportokban foglalkoznak a játékosokkal egyelőre, és erre készül a Bayern München is -, de Orbán egyelőre nem csatlakozott a többiekhez, és várhatóan majd a második kerettel edzhet egyelőre a későbbiekben.

A 20 millió euróra taksált 27 éves válogatott védő még tavaly október 30-án, a Wolfsburg ellen 6-1-re megnyert Német Kupa-mérkőzésen sérült meg, és két héttel később térdműtéten esett át – mint fentebb is írtuk, artroszkópos eljárással operálták meg a védőt. Orbán sérülése miatt kihagyta volna a Bulgária elleni, eredetileg márciusra kiírt, de végül a járványügyi helyzet miatt valószínűleg szeptemberben megrendezésre kerülő Nemzetek Ligája-playoff mérkőzést, illetve Európa-bajnoki selejtezőt.