A szegedma.hu Bánki Erikkel, az MLSZ elnökségének tagjával készített interjút, amelyben többek között arról is szó esett, melyik világsztár edző jelentkezett be a magyar válogatott kispadjára.

Legnagyobb meglepetésemre Giovanni Trapattoni menedzserétől kaptam egy levelet, amelyben jelezte, hogy a mester szabad, szívesen tárgyalna velünk

– kezdte Bánki, majd arról beszélt, hogy vagy a Dárdai Pállal elkezdett vonal, vagy a tapasztalt külföldi szál mellett döntenek.

– Vagy ezt a fiatal vonalat nyomjuk tovább, amire vannak alkalmas jelöltek, így Lőw Zsolt, vagy az a Szabics Imre, aki játékosként mindent látott már a futballból, aki jól is dolgozott Pali stábjában. Vagy hozunk egy külföldi, tapasztalt szakvezetőt. Ha az utóbbi érvényesülne, én akkor is azt támogatnám, hogy a stábban ne külföldiek, hanem ezek a tehetséges magyarok kapjanak helyek.

Ekkor van esély arra, hogy egy következő kapitányváltáskor, teszem azt egy sikeres Európa-bajnoki szereplés után, jöhessenek olyan magyar edzők, akik szövetségi kapitányként is kipróbálhassák magukat.

Bánki azt is elárulta, hogy a jövőben már nem sportigazgatót neveznek ki a válogatottnál.

– Szerintem nem volt jó döntés, hogy a szövetségi kapitány egyben sportigazgató is volt, ezt nem támogattam korábban sem, de kisebbségben voltam az elnökségben. Most arról döntöttünk, hogy szétválasztja ezt a két tisztséget, és nem is sportigazgatót nevezünk ki, hanem utánpótlás szakmai igazgatót. A kapitány alatt legfeljebb az U21-es korosztály marad, az összes többi a szakmai igazgató alá kerül, erre van alkalmas magyar jelölt is, például a korábban említett, tehetséges magyar edzők közül is. Különválasztjuk a kettőt, de egymással szoros együttműködésben kell dolgoznia a két szakembernek.