I. félidő

Telt ház és kiváló hangulat fogadta a csapatokat a Groupama Arénában. A horvátok kezdtek veszélyesebben, a 6. percben Perisic 15 méteres lövését magabiztosan fogta Gulácsi. Egy perccel később Perisic beadását Baráth nézte el, de szerencsénkre Kramaric 11 méterről fölé lőtt. A 8. percben megszerezhettük volna a vezetést: Dzsudzsák veszélyes beadását Orbán visszafejelte, Szalai azonban 4 méterről nem tudott kapura fordulni. A 10. percben Lovrencsics beadása lecsúszott, így lett veszélyes, de a léc alá tartó labdát Kalinic fölé paskolta.

A 13. percben sajnos megszerezte a vezetést Horvátország: Kramaric becsúszva tolt meg egy középre adott labdát, Rebic pedig hét méterről a bal sarokba gurított (0-1). A bekapott gól azonban nem vette el a kedvünket. A 20. percben Nagy Dominik adott balról középre, a bevetődő Szalai centikkel maradt le a labdáról. A 34. percben egyenlítettünk: a 100. válogatott meccsén játszó Dzsudzsák  – a kezdősípszó előtt Csányi Sándor MLSZ-elnök köszöntötte egy 100-as mezzel – kitűnő ütemben ugratta ki Szalait, aki éles szögből lőtt, Kalinic csak beleérni tudott, így a labda a hálóban kötött ki (1-1).

Két perccel később közvetlenül a tizenhatos előtt Lovren szabálytalankodott Nagy Dominikkel szemben, de a skót Collum nem ítélt semmit. Középpályásunk megsérült, Varga Roland váltotta. 1-1-s eredménnyel zárult a játékrész.

II. félidő

A második félidőt nagyobb intenzitással kezdték a horvátok, mint ahogy az elsőt befejezték, de komoly helyzetet nem tudtak kidolgozni ebben a periódusban. A 60. percben Szoboszlai adott el egy labdát a térfelünk közepén, ami Perisichez került, ő becsapta Baráthot, de szerencsére nagyon kisodródott, így mellé lőtt.

A második félidőben sok veszélyt nem jelentettük kapura, de a 76. percben így is sikerült megszereznünk a vezetést: Dzsudzsák szöglete után a védők nem tudtak felszabadítani, Pátkai pedig három lépésről a kapuba passzolt (2-1). A 80. percben lezárhattuk volna a meccset, de sem Kalmárnak, sem Szalainak sem sikerült közelről a kapuba préselnie a labdát. 3-1 lett így nem lett, de ez már nem számított, Magyarország legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Horvátországot!

Magyarország büszke rátok!!! 👏💪🇭🇺

Közzétette: csakfoci.hu – 2019. március 24., vasárnap

Eb-selejtezők, E-csoport:

Magyarország – Horvátország 2-1 (Szalai 34., Pátkai 75., ill. Rebic 13.) – a meccs közvetítése percről percre itt – kattints!

Korábban:

Wales – Szlovákia 1-0 (D. James 5.)

A csoport állása:

1. Szlovákia 3 pont (2-1), 2. Wales 3 (1–0), 3. MAGYARORSZÁG 3 (2-3), 4. Horvátország 3 (3–3), 5. Azerbajdzsán 0

Rossi: “Ez volt pályafutásom legnagyobb győzelme, a magyar kispad a karrierem csúcsa” – részletes értékelés