Mint ismert, a kerethirdetést követő napokban a magyar válogatott szakmai stábja újra áttekintette a kialakult helyzetet, a kisebb sérüléseket és a két sárga lappal rendelkező játékosok számát is, ezt követően pedig úgy döntött, hogy Vida Máté számára is meghívót küld.

A DAC középpályása végül a horvátok és az azeriek elleni mérkőzést is végigjátszotta, a dunaszerdahelyiek hivatalos oldalán pedig elárulta, meglepődött-e, hogy ennyi játéklehetőséget kapott, valamint arra is kitért, hogyan látta a két találkozót belülről.

Nyilván nem számítottam rá, hogy hirtelen a kulcsmeccseken végig játszani fogok, leginkább azért, mert utoljára három éve voltam válogatott – kezdte Vida. – Őszinte leszek, egyáltalán nem izgultam egyik meccs előtt se.

Olyan gyorsan történt minden, hogy igazából ugyanúgy készültem Modricék ellen, mint bárki ellen.

Meg akartam mutatni mindenkinek, hogy lehet rám számítani top szinten is. A horvát meccs sajnos nem úgy sikerült ahogy elterveztük. Igazából magunkat „nyírtuk ki” a hibáinkkal. Az azeriek ellen meg 70 percig jó teljesítményt nyújtottunk, jól reagáltunk a kinti vereségre, viszont utána kicsit visszaestünk. Addigra már több góllal kellett volna vezetnünk a helyzeteink alapján.

A középpályás hozzátette, örül, hogy jól ment neki  a játék mindkét találkozón, és reméli, továbbra is szerephez jut a sorsdöntő meccseken, mert szeretne segíteni a válogatottnak.

– Hatalmas körbeverések vannak a csoportban, ha nyerünk Wales ellen akkor kijutunk. Nyilván ez sokkal nehezebb lesz, mint most így kimondani. Bizakodó vagyok – mondta Vida a továbbjutási esélyeket illetően.