Június közepén vált hivatalossá, hogy a magyar válogatott október 8-án lép pályára Bulgáriában az Európa-bajnoki pótselejtezők első mérkőzésén, továbbjutás esetén pedig november 12-én fogadhatjuk az Izland–Románia összecsapás győztesét a Puskás Arénában.

A bolgár újságíró, Metodi Shumanov értesülése szerint azonban

könnyen előfordulhat, hogy zárt kapuk mögött játszik Marco Rossi csapata Szófiában

annak ellenére is, hogy a bolgár élvonalbeli bajnokikat korlátozott számú közönség előtt játsszák jelenleg, ám a pótselejtező nemzetközi esemény, így a Bolgár Labdarúgó Szövetség az UEFA iránymutatásait veheti alapul, amely kimondja, hogy a koronavírus-járvány második hullámától tartva a következő idénytől is egyelőre csak zárt kapuk mögött rendezhetnek mérkőzéseket.

Az MTI múlt hét pénteki híre szerint minden korábbinál nagyobb mértékben, 166-tal nőtt és ezzel 4408-ra emelkedett a regisztrált új koronavírus-fertőzések száma Bulgáriában egy nap alatt – közölték az egészségügyi hatóságok.

Június elején pedig Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke elmondta, nem számít arra, hogy a koronavírus-járvány után hamarosan visszatérhetnek a szurkolók a stadionokba.

A tolerancia és a megértés a mostani időszakban nagyon fontos, és természetesen nem szabad elfelejtenünk, hogy a rajongóknak helyet kell biztosítani a mérkőzéseken. A futball nézők nélkül nem ugyanolyan, viszont türelmesnek kell lennünk abban a kérdésben, hogy mikor térhetnek vissza az arénákba – fogalmazott az 50 éves olasz-svájci sportvezető egy szombati videokonferencián. Infantino hozzátette, a továbbiakban is “fáradhatatlanul, diszkréten és tisztelettudóan” folytatják a munkát annak érdekében, hogy lépésről lépésre enyhítsenek az átmenetileg érvényben lévő korlátozó intézkedéseken.

– Azt akarjuk lehetővé tenni, hogy a szurkolók teljes mértékben biztonságos körülmények között térhessenek vissza a lelátókra – jelentette ki a FIFA elnöke.