A csakfoci.hu ezúttal is megszavaztatta olvasóit, hogy milyen kezdőcsapattal állítanák ki a magyar válogatottat az este 20:45-kor kezdődő, Anglia elleni, hazai világbajnoki selejtező-mérkőzésre.

A Marco Rossi helyett kezdőcsapatot összeállító drukkerek közül mintegy 4 ezren döntöttek úgy, hogy besegítenek a kapitánynak és a válogatottnak, szinte pontosan 24 óra alatt jött össze ennyi voks. A szurkolók a már megszokottnak mondható, a Franciaország és a Németország elleni Eb-meccseken is alkalmazott 3-5-2-es (vagy 3-1-4-2-es) felállást követve szavazhattak.

A kapusposzton ezúttal is egyértelmű volt a helyzet, Gulácsi Péter a szavazatok 93 százalékával került be, megelőzve Dibuszt (5%) és Bogdánt (2%). A középső védőknél Willi Orbán emelkedett ki (58%), de Szalai Attila (49%) és a kisebb sérüléssel bajlódó Botka Endre (39%) is elég sok voksot kapott. Ha az FTC védője mégsem tud pályára lépni, akkor a szurkolóknál Fiola Attila (16%) vagy Lang Ádám (10%) tudna a helyére lépni.

A jobb oldali védő/szélső posztja az egyik legnagyobb fejtörést okozhatja majd Rossinak, hiszen a lesérült Lovrencsics és a koronavírusos Nego is innen esett ki. A voksolók szerint az olasz trénernek az Eb-n a bal oldalon játszó Fiola Attilával (34%) kellene itt kezdenie. Bal oldalon Sallai Rolandot (34%) látnák szívesen az olvasók, de erősen kérdéses, itt kap-e majd lehetőséget a Freiburg támadója.

Az eltiltott Nagy Ádám hiányában és Szoboszlai Dominik visszatéréséval a kontinenstornán látott középpályánk is átalakul majd. A szavazók épp az RB Leipzig kiválóságát látnák legszívesebben a kezdőben (60%), de Schäfer András (43%) és Kleinheisler László (39%) helye is biztosnak tűnik a szurkolóknál.

Ami a csatársort illeti, Szalai Ádám helye is megingathatatlannak tűnik (47%), méghozzá Sallai Roland (32%) mellett, igaz, az Amerikában remek formában lévő Sallói Dániel (30%) is kapott szép számmal szavazatokat.

A válogatott Anglia elleni kezdőcsapata a csakfoci.hu olvasóinak szavazatai alapján:

Gulácsi – Botka (Lang), Orbán, Szalai A. – Fiola, Schäfer, Kleinheisler, Szoboszlai, Sallai – Szalai Á., Sallai (Sallói)

Magyar-angol: Az egyik legdrágább brit játéka is kérdéses, Botka külön edzett – minden hír a válogatottunk vb-selejtezőiről!