A magyar válogatott 2020. november 12-én játszotta az idei meglehetősen különleges és számos megpróbáltatást hozó esztendő legfontosabb mérkőzését Izland ellen, a tét a (részben) budapesti Eb-szereplés volt. Az MLSZ TV kamerái ott voltak a legfontosabb pillanatokban, és az ezekben készült eddig sosem látott felvételeket és az Eb-kijutást jelentő győzelem utáni interjúkat kétrészes filmben mutatják be.

Az Eb-kvalifikációnak emléket állító “A legszebb ajándék” első része – Szalai Ádám különleges motiváló beszédének köszönhetően – nagy sikert aratott, a kedden kijött második részben részben pedig Marco Rossi, Gulácsi Péter, Kalmár Zsolt, Nagy Ádám, Nikolics Nemanja, Nego Loic, Szoboszlai Dominik és Szalai Attila beszél az Izland elleni győzelemről és a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságról.

Kiderül például, hogy kire gondolt Nego Loic, az egyenlítő gól szerzője, amikor lövése áthaladt a gólvonalon, magára nézve milyen következtetéseket vont le a mérkőzés után Nagy Ádám, hogy élte meg a kijutást Gulácsi Péter egy olyan hibát követően, amely egy olyan rutinos kapussal, mint ő egy pályafutás alatt általában csak egyszer esik meg.

Mellettük természetesen a mérkőzést otthon néző, a koronavírussal is harcoló Marco Rossi valamint Szoboszlai Dominik, Szalai Attila, Nikolics Nemanja és Kalmár Zsolt is beszél arról, mit jelent pályafutásában az Izland elleni győzelem és Eb-kvalifikáció.

Marco Rossi:Soha nem adtuk fel és ez az előttünk álló mérkőzések miatt is nagyon fontos. Pontosan ez az. amit az elejétől fogva kérek a játékosoktól. Persze, szerencsénk is volt bizonyos helyzetekben, de a szerencse általában azokat segíti, akik megteszik a szükséges lépéseket a sikerért. Visszatekintve sem mondhatjuk azt, hogy csak azért vagyunk ott az Eb-n, vagy a Nemzetek Ligája A-divíziójában, mert szerencsénk volt. Ha 8 meccsen 17 pontot szerzel, akkor valamennyi szerencséd is volt, de sokkal inkább jól végezted a feladatodat. 

És a teljes videó a 2. résszel:

“Ma nincs olyan ember, aki elfárad, ma mi vagyunk a gladiátorok!” – videón a Szalai-beszéd, ami után a magyar válogatott kijutott az Eb-re