A csakfoci.hu szokásához híven ezúttal is megszavaztatta olvasóit, milyen kezdőcsapattal állítanák ki a magyar válogatottat az este 20:45-kor kezdődő, Törökország elleni utolsó Nemzetek Ligája-mérkőzésre.

A jelenleg még karanténban tartózkodó – elmondása szerint már tünetmentes – olasz szakember helyett a kezdőcsapatot összeállító szurkolók közül mintegy 3 ezren döntöttek úgy, hogy besegítenek Rossinak és a válogatottnak. A drukkerek egy 3-5-2-es felállási formációt követve szavazhattak egy teljes nap alatt.

A kapusposzton az előző szavazáshoz hasonlóan most is meglehetősen egyértelmű volt a helyzet. A lipcsei klubcsapatához visszatérő Gulácsi Pétert helyettesítő Dibusz Dénes végzett az élen, a voksok 94 százalékát zsebelte be, Hegedüs Lajost (6%) megelőzve.

A középső védőknél a sárga lapos eltiltása után visszatérő Szalai Attila (34%) lett az első, mellette Botka Endre (31%) és Lang Ádám (28%) is bizalmat kapott a drukkerektől.

A középpálya jobb oldalán hatalmas fölénnyel Loic Nego (58%) volt a nyerő, a bal oldalon pedig Holender Filip (67%). A középső, támadóbb felfogású középpályásoknál Szoboszlai Dominik hiányában Kalmár Zsolt (75%) aratott fölényes győzelmet, a védekezőbb szerepkörben Nagy Ádám (85%) vitte a prímet , megelőzve ferencvárosi Sigér Dávidot (45%).

Mivel Szalai Ádám térdsérülése miatt kimaradt a keretből, és már visszautazott a Mainz együtteséhez, így az esti mérkőzésen a támadósort a Nikolics Nemanja (69%) és Könyves Norbert (57%) kettős fogja alkotni.

A válogatott Törökország elleni kezdőcsapata a szurkolók szavazatai alapján:

Dibusz (94%) – Botka (31%), Lang (28%), Szalai A. (34%), – Nego (58%), Nagy Á. (85%), Kalmár (75%), Sigér (45%), Holender (67%) – Nikolics (69%), Könyves (57%)

Magyar-török: Negatív lett Rossi egyik segítőjének tesztje, visszatér a válogatotthoz – minden hír az NL-mérkőzésről itt!