Megtiszteltetés érte a válogatott stábtagját, hiszen Giovanni Costantinót az OTP Bank Ligában a hetedik helyen záró MTK Budapest csapata kinevezte vezetőedzőjének. Rövid egyeztetést követően Marco Rossi szövetségi kapitány és eddigi pályaedzője közösen úgy határozott, hogy utóbbi elhagyja a Telki edzőtábort, és teljes mértékben új feladatára koncentrál – írja az mlsz.hu.

– Vezetőedzői munkát végezni hatalmas feladat, éppen ezért teljes embert kíván – fogalmazott Marco Rossi. – Saját tapasztalatból tudom, hogy folyamatos munkával és figyelemmel jár a tisztség. Ezért úgy döntöttünk, hogy Giovanni ma elhagyja az edzőbábort.

Neki is jobb, ha már most teljesen az új, nagy kihívást jelentő feladatára tud koncentrálni, a válogatott számára pedig elengedhetetlenül fontos, hogy minden stábtagunk száz százalékosan a munkájára összpontosítson ebben a rendkívül fontos időszakban.

– Giovanninak, aki részese volt a válogatottal eddig elért sikereinknek, köszönjük eddigi munkáját, és sok sikert kívánunk neki az MTK Budapest vezetőedzőjeként.

A kék-fehérek új vezetőedzője úgy véli, a döntéssel az MTK Budapest és a válogatott is jól jár, illetve megköszönte a közös munkát Marco Rossinak és a válogatottnak.

– Óriási lehetőség számomra, hogy az MTK Budapest bizalmat szavazott nekem vezetőedzőként. A mostani döntésből az MTK és a válogatott is profitál, hiszen én is teljes erőbedobással az új feladatomra tudok koncentrálni, és a válogatott is kizárólag az Eb-felkészülésre fókuszáló stábbal készülhet az előtte álló fontos feladatokra. Jelenleg ezzel tudom a legjobban segíteni leendő klubomat és a nemzeti együttest is. Köszönöm Marcónak, a teljes stábnak és a játékosoknak az együtt töltött időszakot, és természetesen hihetetlenül szurkolni fogok nekik az Európa-bajnokságon és a vb-selejtezőkön is – így Costantino.

A délutáni, szakadó esőben megtartott edzés levezénylésében Costantino már nem is vett részt, Gazdag Dániel, aki pár napja szerződött az MLS-ben szereplő Philadelphia Unionhoz, azonban együtt edzett a csapattal, mivel amerikai vízuma még nem érkezett meg, így egyelőre nem utazott el új csapatához orvosi vizsgálatra. A szakmai stáb tagjai igen kemény edzést tervezett a szerdai napra, ám végül a keddi tréning adatait látva úgy döntöttek, hogy kevésbé megerőltető edzést vezényelnek, mivel ebben az időszakban nagyon fontos, hogy a játékosokat ne terheljék túl, hiszen az sérüléshez vezethetne.

Csütörtökön tovább bővül majd a keret, a két Törökországban játszó csapattag, Szalai Attila és Varga Kevin is megérkezik Telkibe.