Petar Zanev közel három hétig nem játszhatott, mivel az írek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzést követően pozitív koronavírus-tesztet produkált. A 34 éves balbekk kigyógyult a koronavírusól, de napokkal később a fertőzés szövődményeként tüdőgyulladást mutattak ki nála.

Már nincs koronavírusom, de enyhe szövődményeim vannak és továbbra is otthon kezelnek. A tesztem eredménye negatív volt, azonban a 12. napon újabb mintákat vettek. Komplikációk léptek fel, a tüdőgyulladásom van, miután tüdőmben foltot mutattak ki. Antibiotikumot szedek, és inhalálok. Nagyon rossz periódusban vagyok – először az influenza, majd a koronavírus és most a szövődmények. Napi kapcsolatban vagyok az orvosommal, és a CSZKA orvosi személyzetével is – mondta korábban Zanev a sportal.bg-nek, aki újból egészséges és a héten újból edzésbe állhat.

Már elkezdtem újra sétálni, hétfőn kezdem az edzéseket. Nem tudom pontosan megmondani, mikor térek vissza a pályára. Nap mint nap alkalmazkodom a körülményekhez, hiszen hosszú ideig nem léphettem pályára, és eltart egy darabig, amíg felveszem a ritmust. De, hál’istennek most jobban vagyok. Vérvizsgálatokon vettem részt és a tüdőm is rendben van, ezért optimistán tekintek előre. Remélem, amikor újból elkezdem terhelni a testem, jól fog reagálni és nem lesz semmi probléma – mondta Zanev a bolgár temasport.com-nak.

Hozzátette, ég benne a vágy, hogy újra játsszon.

Határozottan hiányzik a futball. Alig várom, hogy elkezdhessem az edzéseket, és remélem, gyorsan visszanyerem a formám. Az edzések még nehezebbek lesznek, de az a fontos, hogy fizikailag jól legyek. A többi lassan, de idővel a helyére kerül. Célom, hogy segítsek a csapatnak az elkövetkező két hónapban, októberben és novemberben. Láthatuk azt is, hogy Spas Delev (bolgár válogatott jobb szélsője – a szerk.) a hetedik nap elhagyhatta a karantént. Tehát, a vírustól is függ, hogyan befolyásolta ez nálam a légzőrendszeremet.

A bolgárok előbb október 8-án a magyarokkal játszanak sorsdöntő Eb-selejtezőt, majd 11-én Finnországgal és 14-én Walesszel játszanak Nemzetek Ligája-mérkőzést.