Futács Márkó bő két éven át szerepelt Splitben és megjárta a mennyet és a poklot is a Hajduknál, hiszen gólkirály és az ultrák egyik kedvence is volt, súlyos sérülést is szenvedett, majd távozása előtt pár hónappal épp a csapat egyik szurkolója ütötte meg az utcán, és a klubbal történt szakítása sem volt zökkenőmentes.

A ma esti horvát-magyar Eb-selejtező előtt a már a MOL Fehérvár FC-nél szereplő csatár az esélyekről és a meccsnek otthont adó Splithez fűződő érzéseiről is beszélt.

Úgy volt nagyjából két hete, hogy akár én is ott lehetek majd a keretben és akár játszhatok a horvátok ellen. Reméltem, hogy újra eljuthatok Splitbe, de ezúttal ez nem jött össze. Talán majd legközelebb…jó lett volna néhány régi barátot üdvözölni. Reméltem aztán, hogy esetleg nézőként eljuthatok majd a találkozóra, de egy kisebb térdprobléma miatt kezelést kell kapnom, úgyhogy nem tudtam elutazni. Az egyértelmű, hogy melyik csapatnak szurkolok, a magyar válogatott számomra szent, de elismerem, hogy Horvátország és Split különleges helyet foglal el a szívemben. Nekünk viszünk győznünk kell és hiszem, hogy erre a bravúrra akér képesek is lehetünk, még úgy is, hogy a hazaiaknál világklasszisok egész sora játszik – mondta a támadó a 24sata.hr oldalán.

Spliti kötődése ellenére Futácsot nem keresték meg, hogy lássa el esetleg tanácsokkal a válogatottat, csak pár játékos és szurkoló hívta fel.

Különösen a stadion atmoszférája érdekelte őket, én pedig elmondtam nekik, hogy telt házra számítsanak és igazán őrült hangulatra. Majd megtudják, mit élveztem leginkább én a Hajduk játékosaként. Természetesen figyelemmel kísérem a volt klubom szereplését, tudom, hogy viharos nyáron vannak túl, edzőváltáson, de azt is látom, hogy most a bajnokságban az élen állnak. Kívánom nekik, hogy ez maradjon is így, megérdemelné Split és a hajduk szurkolói is a bajnoki címet – tette hozzá.