A magyar válogatott jól kezdte az őszt szeptemberben, és még jobban folytatta októberben, valamint novemberben. Legutóbbi hat meccsén veretlen maradt, négy győzelem és két döntetlen volt a mérlege, ráadásul ezeket az eredményeket nagyrészt nálunk magasabban rangsorolt ellenfelekkel szemben érte el. Végül nemcsak a kitűzött célt, az Eb-kvalifikációt értük el, hanem újoncként megnyertük a Nemzetek Ligája “B” divízióját is, és feljutottunk a sorozat legmagasabb osztályába, Európa legjobb csapatai közé.

– Speciális helyzetben néztem a mérkőzést, hiszen a televízión keresztül figyeltem a pályán történteket, és közben telefonon keresztül voltam kapcsolatban a stábommal – fogalmazott a kapitány az mlsz.hu-nak. – Fokozta a helyzet érdekességét, hogy a valós történésekhez képest több másodperces csúszással láttam a képet, ezért telefonon már előbb értesültem bizonyos eseményekről, mint ahogy a saját szememmel láttam volna. Már a mérkőzés első félidejében is csoportgyőzelemre álltunk, de csak akkor nyugodtam meg, mikor a telefonomon megkaptam az információt, hogy megszereztük a második gólunkat is.

Rengeteg pozitívumot ki lehet emelni a csapattal kapcsolatban, hiszen kiemelkedően eredményes időszakon vagyunk túl. Kényszerből szinte minden mérkőzésen különböző összetételű csapattal álltunk fel, ezért elsősorban azt emelném ki, hogy mindenki végig partnerként kezelte a pályán mellette játszó csapattársát, illetve végig kellő önbizalommal, kiváló csapatszellemben és rendkívüli fegyelmezettséggel játszottunk.

Marco Rossi hozzátette: ahhoz, hogy nálunk jobb képességű csapatok ellen eredményesek lehessünk, mindenképpen szükséges, hogy bizonyos hátrányainkat fizikai és akaratbeli pluszokkal kompenzáljuk. A kapitány szerint ez mindvégig megfigyelhető volt a pályán, és talán ez lehet a legfontosabb tényező, amiből a csapat meríthet a következő időszakra.

Válogatott: „Felkerültünk a kemény srácokhoz”; „A gólörömre már nem maradt erőm” – így látták a törökverést a főszereplők