Honlapunk is beszámolt arról a múlt hét folyamán, hogy Kiril Domuschiev, a Ludogorec tulajdonosa részéről felvetődött, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség elveheti a mérkőzés rendezési jogát Bulgáriától és Szófiától, miután az UEFA illetékesei aggódtak amiatt, hogy nem tudják megfelelően megvalósítani a VAR-rendszer alkalmazását, így Budapesten kerülhet sor a Bulgária-Magyarország Eb-pótselejtezőre.

Szerda délelőtt azonban fontos bejelentést tett az üggyel kapcsolatban a Bolgár Labdarúgó Szövetség, amely jelezte, hogy az UEFA VAR-koordinátora, Alessandro Arduino szerint a körülmények adva vannak a videóbírós rendszer telepítéséhez, ami  minden tekintetben az európai szövetség felelőssége – közölte az UEFA a bolgárokkal egy levélben.

A közleményben kiemelik, hogy Arduino cáfolta azokat a pletykákat, miszerint felcserélhetik a pályaválasztói jogot a rendkívül fontos playoff-elődöntőn.

Mint ismert, a magyar válogatott Bulgáriában kezd majd a Nemzetek Ligája-rájátszásban, ami egyben a 2020-as Európa-bajnokság pótselejtezője is. Amennyiben nyer Marco Rossi szövetségi kapitány csapata, úgy a Puskás Arénában harcolhatja ki az Eb-részvételt az izlandi vagy a román együttes ellen.