Ahogy arról beszámoltunk, vasárnap késő este találkozott a magyar válogatott Horvátország és Azerbajdzsán ellen készülő játékosainak egy része Telkiben, Marco Rossi szövetségi kapitány dolgát azonban több sérülés is nehezíti, Szoboszlai Dominik, Pátkai Máté vagy Tamás Krisztián például nem is csatlakozhatott az eredetileg meghívott játékosok közül a kerethez.

A Franciaországban légióskodó Bese Barnabás ugyan megérkezett Budapestre, de rögtön egy MR-vizsgálatra ment a repülőtérről, hogy kiderüljön, mennyire súlyos az állapota. A jobb bekk az Auxerre elleni bajnokin sérült meg, és le is kellett cserélni a 85. percben.

Rossi óvatosságból az ő pozíciójába is meghívott még egy futballistát, a ferencvárosi Botka Endre személyében. “Botka Endre is csatlakozik a férfi A-válogatott keretéhez, de Bese Barnabás is a csapattal marad, hogy kezeléseket kapjon a hét folyamán” – írja az MLSZ Twitter-oldala.

Az FTC 25 éves jobbhátvédje kétszer szerepelt eddig a válogatottban, legutóbb 2018 márciusában, Kazahsztán ellen. A kétszeres magyar bajnok játékos – aki az ötödik meghívott már a Fradiból – 5 bajnokin játszott (végig) eddig a klubjában, de posztján csak a második számú játékosnak tekinthető Lovrencsics Gergő mögött, aki ugyancsak ott van a válogatott keretben.