Jól kezdtük a mérkőzést, az első percekben többször is zavarba hoztuk a norvég védelmet, és Majnovics Martin előtt rögtön adódott is egy lehetőség. A norvégok kevés veszélyt jelentettek a kapunkra, Kovács Péternek az első félidőben nem kellett védenie, a jóval többet támadó magyar válogatott legnagyobb helyzete Kiss Tamás előtt adódott, de a Puskás Akadémia támadójának lövését védte a norvég kapus.

A gólnélküli első félidőt követően az ellenszél miatt nehezebb dolga volt a magyar válogatottnak, ezt tetézte, hogy a 65. percben Csóka Dánielt azonnali pirossal kiállította a játékvezető, mert a DAC légiósa utolsó emberként szabálytalankodott egy norvég támadóval. Emberhátrányban támadót védőre cseréltünk (Temesvári Attila érkezett Szerető Krisztofer helyére), és a folytatásban elsősorban kontratámadásokból jutottunk el az ellenfél kapujáig. A norvégok előtt a hátralévő időben több lehetőség alakult ki, de igazán nagy ziccerig nem jutottak el, Kovács Péternek a 85. percben kellett először védést bemutatnia a kapunkban – írja az mlsz.hu.

A lefújásig nem született gól, így a magyar válogatott egy pontot szerzett első mérkőzésén. Szombaton 17.00 órakor a horvátok ellen folytatjuk a tornát.

Norvégia – Magyarország 0-0

Norvégia: Klaesson – Sandberg, Rösler, Fredriksen (Kitolano 78.) – Stenevik, Hove, Solbakken (Kyrgard 78.) Ugland, Tagseth – Larsen, Christensen

Magyarország: Kovács – Kovács K., Ujvárosi , Csóka , Majnovics – Nándori , Bokros , Szendrei (Major  84.) – Szerető (Temesvári 66.), Torvund (Timári 63.), Kiss T. (Csoboth 84.)

A csoport állása:

1. Németország 3 pont
2. MAGYARORSZÁG 1 pont
3. Norvéig 1 pont
4. Horvátország 0 pont