U16-os válogatottunk mezőnyben ugyan felvette a versenyt a szlovénokkal a két csapat Gornja Ragdona-i felkészülési mérkőzésén, de a házigazdák három helyzetüket gólra váltották az első félidőben, és végül magabiztos győzelmet arattak – írja az mlsz.hu.

Hiába hozott mezőnyben kiegyensúlyozott játékot a mérkőzés, a szlovénok nagyszerűen használták ki a lehetőségeiket, előbb egy bedobás, majd egy oldalszabadrúgás után voltak eredményesek, a szünet előtt pedig akcióból is bevették a magyar kaput. A második félidő egyenlő erők küzdelmét hozta, ám a mieink továbbra sem tudtak élni a lehetőségekkel, így végül a szépítés sem jött össze, 3-0-lal ért véget a találkozó.

– Érezhető volt a szlovénok összeszokottsága, nekik ez már a hetedik mérkőzésük volt az idényben. Ellenfelünk nagyon erős fizikumú játékosokból állt, akik remek csapatot alkotnak, ezen a meccsen elsősorban az döntött a javukra, hogy az első félidőben komoly problémáink voltak a 16-osunkon belüli játékhelyzetek levédekezésével. Szeretnénk kijavítani ezeket a hibákat a csütörtöki visszavágóra – értékelt a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző.

A két csapat csütörtökön 14.00 órakor Nagykanizsán ismét összeméri az erejét.

Szlovénia-Magyarország 3-0 (3-0)

Magyarország: Schrankó Levente – Varga Dominik, Farkas Bendegúz, Nagy Zoltán (Horváth Máté, 65.), Szécsi Patrik – Keresztes Noel (Fiáth Bence, 52.), Nagy Kolozsvári Dániel (Pekár István, 65.), Kocsis Dominik – Petres Márk (Tarcson Ákos, 52.), Perfetto Gabriel (Vasvári Zoltán, 65.), Vancsa Zalán (Dragóner Áron, 52.)