A holland Björn Kuipers lesz a játékvezető a Magyarország-Svájc világbajnoki selejtezőn, pénteken (20:45), a budapesti Groupama Arénában (3,1-szeres pénzt nyerhetsz a mieink győzelmével itt!). Ugyancsak holland segítői Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (asszisztensek) és Pol van Boekel (negyedik bíró) lesznek.

A 43 éves sípmester elitkategóriás bíró és a világ egyik legismertebb képviselője szakmájának. 2014-ben ő vezette a Real Madrid – Atlético Madrid Bajnokok Ligája-döntőt, egy évvel korábban pedig a Benfica-Chelsea Európa Liga-finálét, de ugyancsak 2013-ban a brazil-spanyol Konföderációs Kupa-döntőt is megkapta a spori.

Egy világbajnokságon és a legutóbbi két Eb-n is ott volt a bírói keretben, ezen a nyáron két csoportmeccs és a francia-izlandi negyeddöntő jutott neki.

A magyar felnőtt válogatottnak eddig egyszer, még 2009-ben vezetett a holland a meccset, Tiranában Torghelle Sándor góljával vertük 1-0-ra az albánokat világbajnoki selejtezőn. 2007-ben a magyar U19-es csapat walesi Eb-selejtezőjén is közreműködött Kuipers, ott 3-1-re nyertek a mieink.

Svájccal háromszor is összefutott már a bíró, legutóbb a 2014-es vb-n, ott pénteki riválisunk 5-2-re kikapott a Franciaország elleni csoportmeccsen. Egy hosszabb összefoglaló erről a találkozóról: