Mint ismeretes, a magyar válogatott csütörtök este Észtország ellen játszik Nemzetek Ligája-mérkőzést. A találkozón az egymeccses eltiltását töltő Marco Rossi nem lehet ott a kispadon. Helyette az állandó segítője, Cosimo Inguscio irányítja majd a nemzeti csapatot. A meccs előtti sajtótájékoztatón az olasz szakember az utóbbi időben tapasztalt sérüléshullámról ejtett pár szót.

30 fős kerettel indultunk, majd 23-an maradtunk. Sajnos Sallai és Fiola játéka is meghiúsult, tegnap pedig egy újabb rossz hírrel kellett szembesülnünk, ugyanis Ugrai sem léphet pályára egyik mérkőzésen sem. Rajta kívül két-három játékos szereplése is kérdéses, a kezdőcsapatról a mai edzést követően döntünk.

Inguscio újságírói kérdésre elmondta, mennyiben számít más játékra az észtektől, mint a kinti 3-3-as döntetlennel végződő mérkőzésen.

A finnek ellen viszonylag jól játszottunk, Görögország ellen pedig nyerni tudtunk itthon. Az észtek ellen ugyanazt a játékot kellett volna hozni, de ez sajnos nem sikerült. Igyekszünk a holnapi mérkőzésen kiküszöbölni az ott elkövetett hibákat.

Természetesen a három pont megszerzése a cél, de nem lesz könnyű, tudjuk, az észteknek is fontos a mérkőzés, hogy ne essenek ki.

A szakember kitért arra is, hogy gondot okoz-e neki Marco Rossi hiánya.

Természetesen más a helyzet, mint az eddigi kétszáz meccsen, amit Marco mellett töltöttem.

Más érzés lesz így ülni a padon, de ez nem azt jelenti, hogy bármiben is változna amit előre elterveztünk. A játékosok tudják a dolgukat, edzésről edzésre szoknak össze. Igazából nagy változás e tekintetben nincs, jól felkészült játékosokról van szó.

Nyugodtan várom a mérkőzést. Ami a nyelvet illeti, a minimális taktikai utasításokat magyarul át tudom adni a játékosoknak, de természetesen egy komplett stáb áll a válogatott mögött, így ha bármilyen nyelvi akadály felmerülne,  akkor azt a stábtagok segítségével megoldjuk.

Az olasz szakember kijelentette, hogy nem lesz kísérletezgetés a két NL-mérkőzésen. Azt azonban még nem tudja, hogy Dzsudzsák Balázs kezdő lesz-e.

Természetesen tétmérkőzésként tekintünk a két találkozóra, szeretnénk hat pontot gyűjteni és a lehető legjobb helyezést megszerezni a csoportunkban. A decemberi sorsolás után, januártól elkezdünk készülni az Európa-bajnoki selejtezőkre, de most az elsődleges hangsúly a Nemzetek Ligáján van.

Nem játszhat a Vidi új stadionjában a válogatott