Az egyik legolvasottabb belga lap, a Het Laatste Nieuws szerint a villogó Eden Hazard valósággal terrorban tartotta a magyar védelmet, a belga válogatott pedig az Eb eddigi legnagyobb győzelmét aratva várhatja a Wales elleni találkozót a nyolc között.

A Het Nieuwsblad is agyondicséri érthető módon a belga csapatot, már az Eb-győzelmet vizionálva, és persze külön kiemelve Hazard klasszis teljesítményét. Jutott azonban a dicsérő szavakból Király Gábornak is: “Igen, Király Gábor mindig is a pizsamás kapus marad. De nagyszerű képességeiről is jelet adott a meccs első félidejében, bizonyított a pályán. Például a De Bruyne szabadrúgásánál bemutatott szenzációs reflex-védésénél. Bár négy gólt kapott, de tíz komoly védést is előrántott a mackónadrágjából, ami rekord a tornán.”

A De Standaard csak Vermaelen sárga lapja és eltiltása miatt sajnálkozik, illetve azt is felrója a lap a csapatuknak, mint a szövetségi kapitány, Marc Wilmots, azaz, hogy miért csak 1-0-ra vezettek a szünetben. Sokkolónak nevezte a portál Courtois nagy bakiját, amely majdnem öngólt eredményezett. Kiemelte a cikk a magyar helyzeteket is a második félidőben, amikor nem egyszer nagyot kellett fújniuk megkönnyebbülésükben a belgáknak is, de végül két remek csere és Hazard klasszisa döntött.

Az UEFA.com szerint a magyar válogatott a 0-4 és a kiesés ellenére igenis vissza tudott hozni a pályán és az Eb-n régi dicsőségéből, nem egyszer a végül fölényes győzelmet arató belga csapatra is a frászt hozva. A portál megjegyzi, hogy Kleinheisler meccs előtti kiesése és az erejével elkészülő Gera félidei lecserélése már túl nagy csapás volt a mieinknek, de így is rengeteg élményt és „énekelnivalót” adott a csapat a szurkolóknak.

Külön kiemelték az Eb-rekorder Királyt, aki végül 40 évesen és 87 naposan állította fel a legidősebb résztvevő korcsúcsát és egy olyan kapus sem volt a tornán, aki ennyit védett volna meccsen, mint ő Toulouse-ban. A szövetségi oldal felteszi a kérdést is, hogy vajon utoljára láttuk-e nagy tornán a legendás szürke mackóalsót?

A BBC szerint megerősödve és elismeréssel teli „batyuval” hagyja el az Európa-bajnokságot a magyar válogatott, amely a végsőkig harcolt a bennmaradásért. “De Belgium és főleg Eden Hazard túl erősnek bizonyult” – összegeznek a britek.

A BBC One-nak összegző legendás csatár, Alan Shearer szerint egy gólt feltétlenül megérdemeltünk volna a vasárnapi mérkőzésen. “Az első félidőben szerencséje volt a magyar válogatottnak, a másodikra viszont egy teljesen más csapat jött ki a pályára. Minden elismerést megérdemelnek azért, ahogy kapaszkodtak a meccsbe.  A belgák akár totális fölényben érezhették volna magukat, ehelyett úgy 18 percig idegeskedniük kellett a magyarok miatt.”

Egy másik angol legenda, Rio Ferdinand a Metro c. lap szakértőjeként dicsért minket:

“A magyar válogatott láthatóan egy olyan csapat, mely úgy döntött, ha el is bukik, akkor azt harcolva teszi meg” – fogalmazott a korábbi remek védő.