Újabb részletek derültek ki a Görögország–Magyarország (2-1) labdarúgó Nemzetek Ligája-találkozóra kiutazó drukkereket érintő balhéról. A Blikk elért két férfit, akik a helyszínen tekintették meg a meccset, s egyikük szemtanúja volt a támadásnak is.

A videóra vett embervadászatban és -verésben minden bizonnyal helyi anarchisták vettek részt. Az elkövetők által készített felvétel azt sugallja, hogy fasisztának hitték a magyar drukkereket.

– A pénteki mérkőzést megelőző este egy tízfős társasággal egy étteremben mulattunk. Elismerem, hogy hangosak voltunk, talán ez nem tetszhetett a helyieknek. Ám nem volt semmilyen fasiszta vagy rasszista megnyilvánulásunk – mesélte a lapnak az egyébként Albániában élő Tóth András (34). – Aztán hirtelen körülbelül tizenöt görög antifasiszta huligán jelent meg az épület előtt. Az volt a szerencsém, hogy a balhé kirobbanásakor egy társammal éppen kimentünk vécére… Hallottuk ugyan az üvöltözést és a csörömpölést, de mire visszamentünk, már mindenki továbbállt. Arra ügyeltek a támadók, hogy a helyet ne verjék szét, a társaimat viszont az utcán megkergették. Valaki ellopta a táskámat a két mobilommal, az összes ruhámmal és az útlevelemmel együtt, szerencsére a személyi igazolványom és a pénzem nálam volt, így hazafelé átengedtek a határon.

Egy másik drukker a Nemzetek Ligája-mérkőzés előtti hivatalos utcai szurkolói vonuláson hallott arról, hogy négy magyart előző este bukósisakos helyiek kergettek meg a Panathinaikosz–Maccabi Tel-Aviv kosárlabda Euroliga-mérkőzés után.

– Az egyik érintett azt mondta, feketébe öltözött, sisakos fickók rontottak rájuk, akik szöges botokkal, ütőkkel estek nekik. Az egyiküknek a kezén keletkeztek zúzódások, míg a másik rosszabbul járt, az ütések után több helyen össze kellett varrni a fenekét – árulta el az egyik drukker.