Az osztrák klub honlapjának keddi beszámolója alapján körülbelül harmincezer szurkoló adta le voksát a szavazáson, a 18 éves magyar középpályás pedig nagy fölénnyel, 68 százalékkal diadalmaskodott.

Szoboszlai márciusban debütált a nemzetközi kupaporondon, az Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágóján gólpasszt adott a Napoli ellen 3-1-re megnyert összecsapáson – igaz, csapata búcsúzott -, majd gólt szerzett az Innsbruck elleni bajnokin. Három nappal később pedig betalált az osztrák bajnokságban.

Csak így tovább, Dominik! 👍🤝👏🇭🇺

Közzétette: csakfoci.hu – 2019. április 2., kedd

 

Ezt követően a magyar válogatottban is bemutatkozott, az Európa-bajnoki selejtezők nyitányán Szlovákiában csereként debütált, majd a világbajnoki ezüstérmes horvátok elleni 2-1-re megnyert hazai összecsapáson már a kezdőcsapatban kapott helyet.

„Tizennyolc éves toptehetségünk számára nem is alakulhatott volna jobban a március. Az Európa Ligában harmincezer néző előtt debütált, gólpasszt adott, majd a Wacker Innsbruck ellen megszerezte első Bundesliga-gólját is. Magyarország felnőtt válogatottjában pedig először bizonyíthatta képességeit” – írja Szoboszlai Dominikról a redbullsalzburg.at. (MTI nyomán)

Nézd meg a Wacker Innsbruck elleni gólját