Az edzőtáborról

– Nagyon jól telt az ausztriai edzőtáborozásunk, fontos munkát végeztünk, kifogástalan körülmények között, még akkor is, ha nem volt ott mindenki a keretből. Pénteken nehéz meccsre számítunk, hiszen az Afrika Kupa-győztesével játszunk.

Az Elefántcsontpart elleni mérkőzésről

– Nem volt könnyű erre az időszakra csapatot, találni, de Elefántcsontpart megfelelő ellenfél lesz. 4-3-3-ban játszanak, ahogy a portugálok is, fizikálisan erősek és technikailag is rendkívül képzettek. Kérdés, hogy a kemény edzések után, mi milyen állapotban leszünk, de bízom benne, hogy meg tudjuk oldani a feladatot. Koncentrált játékot várok, figyelnünk kell a labdabirtoklásra, a horvátok elleni második félidő lehet a követendő példa. Azok, akik eddig kevesebb esélyt kaptak, most lehetőséghez jutnak, így én is tisztábban láthatok majd, hogy mit várhatok tőlük.

Az Eb-esélyeinkről

– Örülünk a kijutásnak, mai a mi esetünkben csodának számít. Ugyanakkor megérdemelten jutottunk ki, hiszen nagyszerűen szerepeltünk a pótselejtezőkön. Meg kell mutatnunk, hogy versenyképesek vagyunk. Portugália és Ausztria a csoport esélyese. Megpróbáljuk megállni a helyünket.

A sérültekről és a keretről

– Három sérültünk van egyelőre, Korcsmár Zsolt, Elek Ákos és Németh Krisztián. Stieber és Priskin még nem érkezett meg. A keretben még 2-3 pozíció lehet kérdéses, de a keret törzse megvan. Május 29-én vagy 30-án minden eldől, hiszen május 31-ig le kell adni a végleges keretünket.

A második ausztriai edzőtáborról

– A második edzőtáborunk Leogangban lesz, ahol sok feladat vár ránk, például a fizikai képességek fejlesztése, főleg azoknál, akik kevesebbet játszottak. Szeretnénk taktikailag rugalmasabbak lenni, valamint felkészülni a németek ellen, majd pedig az első Eb-meccsünkre. Ez a felkészülés nem csak az Eb-ről szól, hanem a vb selejtezőkre is fel kell maximálisan készülni. Sok a teendőnk, de ezúttal is adottak lesznek a feltételek a profi felkészüléshez. (Fotó: Sas Gábor)