A támadót a mérkőzést követően a mix zónában sikerült szóra bírni.
– Igazából ezt az egészet még most sem tudtam felfogni, próbáltam élvezni minden percét a meccsnek, nem volt egyszerű a szituáció, ami körülöttem kialakult, de mindvégig hittem magamban és az elvégzett munkában, még ha ez sokszor nagyon nem is volt egyszerű. Ez most valamilyen szinten kicsit kifizetődött. Ez így volt egész életem során, a végén mindig megkaptam azt, ami jár nekem. Igazából csak magamnak akartam bizonyítani, azt, hogy megkaptam a kritikákat, az a sport velejárója. Ma még ezt kiélvezem, sok idő telt azóta, hogy utoljára így kiélvezhettem egy meccset.
 
A gólja utáni pillanatokra nem emlékszik a csatár.

– Az teljes blackout volt, csak az rémlik, hogy nem tudtam elszakadni a magyar drukkerektől – majd visszanézem.

Kiesett az életemből ez a gólöröm. Az embert mindig szeretik, ha gólt lő, ez a jó fociban, viccesen mondhatom, előtte öt perccel még nem annyira szerettek… Hosszú út volt, amin végigmentem. De annak is nagyon örülök, hogy ismét ilyen szinten játszottunk jól, le a kalappal a csapat előtt. Büszke vagyok, hogy a része vagyok ennek a válogatottnak.


A továbbjutást firtató kérdésre így reagált Szalai.
– Éltem már át olyat, amikor kis csapattal értünk el nagy dolgokat. Ez csak egy meccs volt, most ezt kiélvezzük, és holnaptól újra kőkeményen készülünk a következő feladatra, mert a mai nem ér semmit, ha a következő kettő nem így alakul.

A csakfoci.hu az új Fiat Tipoval utazik az Eb-n!