Különösen fájó, hogy az Izland elleni meccs utolsó tíz percében három alapemberünk is sárgát kapott Szergej Karaszjovtól, ami a folytatást tekintve talán jobban fájhat még a megadott 11-esnél is. Az előző találkozó hajrájában a magyar csapat eddigi négy Eb-legjobbja közül háromnak sárgát adott a játékvezető: Kleinheisler László, Kádár Tamás és Nagy Ádám is lapot kapott a 80. perc után.

Ez most óriási fejfájást okozhat Bernd Storcknak: kihagyja őket a nyolcaddöntő reményében, és kockáztatja, hogy megbomlik az eddigi egyensúly, vagy vállalja a kockázatot? Nagy Ádám és Kleinheisler László ráadásul Gera Zoltánnal alkotja a belső középpályás triót, és a rutinos, 37 éves játékos esetében erősen kérdéses, lenyomja-e a harmadik meccset zsinórban.

A kérdés is adja magát: kit tud betenni a kapitány az érintettek helyére? A középpályán Pintér Ádám és Elek Ákos elvileg rendelkezésre áll, ráadásul ők eddig még nem is játszottak. Balbekkben Kádár Tamás extrán teljesít, kérdés, hogy Korhut Mihály hogyan tudja pótolni a csoport előzetes favoritja ellen.

A védelemben ráadásul Fiola Attila után Lang Ádám is sérüléssel bajlódik, ott a kérdés az, előtérbe kerülhet-e Bese Barnabás vagy a Ferencvároshoz tartó Lovrencsics Gergő bevetése a csoportelsőségről döntő találkozón.