A magyar válogatott 5-2-es vereséget szenvedett Svájcban az utolsó előtti vb-selejtezős mérkőzésen. Bernd Storck szövetségi kapitány az M4 Sport kamerája előtt a következőképp értékelte az összecsapást.

– Jól indult a mérkőzés, de tudtuk, hogy Svájc fog dominálni. Mindkét sorunk mélyen volt, de egyéni hibából kaptuk az első gólt, ezután nyomást gyakoroltak ránk, és jött a második találat is, szintén szerencsétlen módon.

De próbáltuk előre játszani a labdát, ez pozitívum. Kicsit magunkat vertük meg ma. A félidőben, háromgólos hátrányból már nehéz volt. Aztán jött még egy egyéni hiba – 4-0. A csapat próbálta előre adni a labdát, egy-két lehetőséggel éltünk is, szereztünk gólokat, de a svájciak nyertek.

Ha ilyen szinten vannak hibáid, akkor megbüntetnek bennünket, hátrányba kerülünk, hiszen Svájcnak topcsapata van. A csapat próbálkozott, volt az első félidőben is egy-két helyzetünk. Előre kell tekinteni! Voltak játékosok, akik egész jól játszottak, de öt gólt kaptunk, hárommal többet a kelleténél. Feröer ellen teljesen más meccs lesz, otthon játszunk, és a múltbéli teljesítményünkkel megnyerhetjük a találkozót. Igaz, ilyen hibákat Feröer ellen sem engedhetünk meg, mert akkor azon a találkozón sem nyerünk.