A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck az osztrákok elleni 2-0-s sikert követően értékelt a sajtójátékoztatón.

Gratulálok a csapatnak, akik 3 hét kemény munka után most megérdemlik a dicséretet. Ilyen erős csapat ellen, mint az osztrákok, helytálltak, persze kis szerencse is kellett, hiszen az elejének volt Alabának egy kapufája is. Minden tekintetben felülmúlták önmagukat a játékosok. Nagy gratuláció jár Szalai Ádámnak, aki fantasztikus gólt szerzett. A második is egy szép akció után született, ez volt a hab a tortán. Óriási gratuláció Stieber Zolinak is, és összességében az egész csapatnak. Király Gábor hozzájárult, hogy nem kaptunk gólt, nagy része volt neki is a győzelemben. Nem fiatal és idős játékosaim vannak, hanem csak és kizárólag jó játékosaim. Nagyon sokat dolgoztunk, sokat tanultak a fiúk a felkészülés alatt. Lászlóval a közös történetünk nem olyan régire nyúlik csak vissza. 21 éves kora előtt ismertem meg. Nagyszerű játékos, méltán játszik a Bundesligában. Nagyon-nagyon jó a csapatszellemünk, és nem csak a most pályára lépő játékosokról szólok, mind a 23 játékos harmóniában van egymással. A németek ellen is ki kellett tolnunk a határainkat, ezt most is megtettük. Az osztrákok nagyon erősek, ismertük az erősségeiket. Mi abban múltuk felül őket, hogy jól tartottuk kontroll alatt a meghatározó játékosaikat. Nem gondolunk még a továbbjutásra, a következő meccsre koncentrálunk, Izland ellen készülünk. 44 év óta most először van Eb-n Magyarország, egy igazi vágy teljesült. Mindenki láthatja, hogy a fociban minden lehetséges. Ha 100%-osan odatesszük magunkat, akkor a második történelmi győzelem is meg lehet.

 

Az osztrák válogatott kapitánya, Marcel Koller érthetően nem volt ilyen boldog.

Jól kezdtünk, Alabának volt egyből egy nagy helyzete. Utána jól kombináltunk, később idegesek lettünk, és több labdát is elveszítettünk. Ezt az arcunkat még nem ismertem. A sok hiba okozta a magyarok gólját. A második félidőben sajnos elég hamar gólt kaptunk, a kiállítással komoly veszteség ért minket, a második gól pedig eldöntötte a meccset. Nem tudom, hogy miért voltunk idegesek. Nem voltunk képesek bizonyos dolgokat megvalósítani a játékunk során, ez vezetett a két kapott gólhoz. Most az a fontos, hogy felkészüljünk a portugálok ellen. Nem nyomhatok egy piros vagy zöld gombra, nem gombnyomásra működnek a dolgok. Dekoncentráltak voltunk, sok labdát elveszítettünk, ma képtelenek voltunk többre. Tudtuk, hogy képesek jól játszani a magyarok, ez ma visszaigazolódott. Jól védekeztek, és nagyon jó csatáraik vannak, akik el tudnak dönteni ilyen meccseket, de kissé meglepetés volt a játékuk. Képesek vagyunk sokkal jobb futballra, de ezt ma nem tudtuk megmutatni. Nem igazán láttam jól a kiállítást. A negyedik bíró azt mondta nekem, hogy szabálytalanság volt. Junuzovicnak fájdalmai vannak, megrúgták a lábát, jelenleg nem érzi jól magát. Most először is fel kell ráznom a csapatot, túl kell lépnünk ezen a találkozón gyorsan. A magyaroknak van 3-4 olyan játékosuk, akik nagyon jól játszottak. Olyan csapat, amely jól védekezik és a támadásokat is jól segítették.