A magyar válogatott november 13-án Andorrát fogadja világbajnoki selejtezőn a Groupama Arénában, majd két nappal később felkészülési mérkőzést játszik a svédekkel, ugyancsak a Groupama Arénában. Bernd Storck megnevezte azt a 16 légióst, akikre számít a két mérkőzésen, a keret a hétvégi bajnoki fordulót követően egészül ki az itthon játszó labdarúgókkal.

– Számomra az Andorra elleni vb-selejtező határozza meg a mostani felkészülési időszakot, ezen a mérkőzésen a legjobb teljesítményünket kell nyújtanunk saját közönségünk előtt, számunkra most ez a legfontosabb – mondta az mlsz.hu-nak a szövetségi kapitány.

Bernd Storck nem változtatott különösebben a keret összetételén a következő két mérkőzésre sem, a külföldön játszó meghívottak lényegében ugyanazok, mint az elmúlt időszakban. A szövetségi kapitány a jövő hét első felében egészíti ki a keretet a Magyarországon játszó meghívottakkal, mert a hétvégi forduló során több bajnoki mérkőzést is megtekint, és ezeken kiemelten figyeli majd a válogatott szempontjából fontos játékosokat.

– Ami a svédek elleni meccset illeti, a legfontosabb, hogy nagyszerű játékosainktól méltó búcsút vegyünk. Ugyanakkor az is a célunk, hogy új, főként fiatal labdarúgókkal tudjuk tesztelni a saját játékstílusunkat – fogalmazott a szakember, majd hozzátette: még korai erre a mérkőzésre koncentrálni, most mindenkinek az Andorra elleni vb-selejtezőre kell összpontosítania százszázalékosan.

A válogatott keret légiósai:

Kapusok:

Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Megyeri Balázs (Greuther Fürth)

Védők:

Bese Barnabás (Le Havre)
Guzmics Richárd (Wisla Kraków)
Kádár Tamás (Lech Poznan)
Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva)
Lang Ádám (Dijon)

Középpályások:

Kleinheisler László (Darmstadt)
Nagy Ádám (Bologna)

Támadók:

Dzsudzsák Balázs (al-Vahda)
Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin)
Németh Krisztán (al-Garafa)
Nikolics Nemanja (Legia Warszawa)
Priskin Tamás (Slovan Bratislava)
Stieber Zoltán (Kaiserslautern)
Szalai Ádám (Hoffenheim)