– Örülünk, hogy itt vagyunk, jól felkészültünk, kétszer edzőtáboroztunk Ausztriában. Nagyon meleg meccs vár ránk. Az ellenfélről elég annyit mondani, hogy 15 játékosuk Németországban játszik, erős csapatról van szó. Mindkét válogatott számára nehéz lesz a nyitómeccs. A védővonalat meg kell erősítenünk, de természetesen támadni is akarunk, mert nyerni szeretnénk.

A szövetségi kapitányt természetesen arról is kérdezték, hogyan éli meg a csapat azt, hogy itt lehet az Eb-n.
– Mindenki számára nagyszerű dolog, hogy itt van, várjuk a további nagy pillanatokat. Megérdemeltük, hogy kijutottunk, mindent megteszünk annak érdekében is, hogy sikerre vigyük az itteni szereplésünket. Nem csak magunkért, hanem a szurkolókért is. 30 éve nem voltunk világeseményen, így ez nagyszerű pillanat. Ausztria legjobbjai a négy nagy bajnokságban játszanak főként, akik rendre jó munkát végeznek, így tudjuk, hogy mi vár ránk. Meg kell ragadnunk a kínálkozó lehetőségeket, holnap kiderül, ez mire lesz elég.

A nyitómeccs fontossága kapcsán Storck így fogalmazott.

– Nagyon fontos, hogy az első meccsünk jól sikerüljön, az önbizalmunkat is megalapozhatjuk. Az első meccsen mindig a lehető legjobban kell szerepelni, ez ránk is igaz.

{div}{module Video_Storck}{/div}

A kapitány beszélt a sérültek állapotáról is.
– Kádár jobb állapotban van, Lovrencsics sérülése súlyosabb, ő nem játszhat az osztrákok ellen.

Storck azzal kapcsolatosan is kapott kérdést, sebességben, gondolkodásban felnőtt-e a csapat ehhez a szinthez.
– Óriási átalakuláson ment át a csapatunk az utóbbi hónapokban, a horvátok és Elefántcsontpart ellen is láthattuk, hogy jól felkészültünk erre a szintre is. Előzetesen arra készülünk, hogy mély lesz a pálya, de az csak a meccs előtt derül ki, pontosan milyen állapotú játéktér fogad majd bennünket, ezzel együtt is a saját játékunkat akarjuk játszani.

A csakfoci.hu az új Fiat Tipoval utazik az Eb-n!

Az osztrákok nem lephetnek meg minket – Dzsudzsák és Lang sajtótájékoztatója