Most már mondhatni hetek óta „hallgat” a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, illetve az MLSZ sportigazgatói székéből történt távozása óta a német Bernd Storck. Csak egy hivatalos üzenetet fogalmazott meg leköszönése napján, de külön nyilatkozatot nem tett arról, miért és hogyan hagyta el Magyarországot.

“Azzal vádoltak minket, hogy egy helyben toporog a válogatott”

Most, az egyébként az Északi-tengernél pihenő német szakember megtörte a csendet, a Westdeutsche Allgemeine Zeitungnak beszélt picit részletesebben arról, miért kellett eljönnie több mint két év után.

Sajnálatos módon az elvárások nem voltak reálisak. A vb-selejtezőcsoportban a harmadik helyen végeztünk az Eb-győztes Portugália, valamint Svájc mögött. Ezzel elértük a kitűzött célt, de közben azzal vádoltak minket, hogy egy helyben toporog a válogatott. A végére akkora nyomás helyezedett ránk, hogy az elválás mellett döntöttünk. (…) az emberek elfelejtették, hogy 44 év után jutottunk ki az Európa-bajnokságra.

Magyarország egy nagy név volt a labdarúgásban, de az már a múlt, ma már egészen más a helyzet. Például összesen öt olyan játékosom volt, aki a klubjában nemzetközi szinten is rendszeresen játszhatott, miközben a magyar klubok alig szerepeltek a Bajnokok Ligájában vagy az Európa Ligában, és nem is volt esélyük többre. Az Eb egy hatalmas élmény és tapasztalatszerzés volt, nekem, a stábomnak és az egész országnak. Meg kell, hogy jegyeznem, hogy az együttműködésünk Andy Möllerrel, valamint Holger Gehrkével remekül funkcionált – fogalmazott a kapitány.

“Az álmom a Bundesliga”

Storck arról is beszélt, hogy mi a következő nagy célja edzőként.

Az álmom a Bundesliga. Másodedzőként már dolgozhattam Dortmundban, Stuttgartban, a Herthánál és Wolfsburgban is, de meg akarom mutatni Németországban, hogy hogyan tudom viselni a vezetőedzői felelősséget is – tette hozzá.