Hazatért a magyar válogatott, az alábbiakban a Liszt Ferenc Reptéren megtartott sajtótájékoztatón elhangzottakból idézünk:

Bernd Storck első szavai magyar földön:

“Nagyon örülök, hogy ilyen jó teljesítményt nyújtottunk, meccsről meccsre építettük fel a csapatot, bízhatunk a válogatottban, a jövőben, láthattuk, hogy versenyképesek voltunk nemzetközileg is. Nagyon meg szeretném köszönni az MLSZ-nek, hogy ennyi időt tölthettem a csapattal, nem lett volna meg a siker e nélkül. Technikailag, taktikailag is felkészülhettünk, ez volt az Eb sikerének alapja. Nagy feladatok várnak ránk, ki kell jutni a vb-re! Meg kell néznünk, időt kel adnunk a játékosoknak, az elvárásoknak ugyanolyanoknak kell lenniük, mint az Eb előtt, nagy nemzetközi megmérettetés nélküli játékosokkal kell sikereket elérnünk, ezért reménykedem abban, hogy pár klubunk sikerrel jár majd a nemzetközi porondon.”

 

Király Gábor a tornáról:

“Tegnap volt hét hete hogy együtt voltunk, az hosszú idő, ez egy másik sorozat, egy eb, 4 naponta meccsekkel, más volt fizikailag, szellemileg felkészülni, nekünk is új volt. A tolerancia volt, amit a csap bemutatott a siker érdekében. Egyetlen rossz szó nem volt a stábtagok között sehol, nagyon megdolgoztunk a sikerért, jól akartunk szerepelni, ennyi sikerült. Mindenki alárendelte a saját teljesítményét, hozzáállását a csapat érdekében, nem csak a játékosok, de a stábtagok is. A fizioterapeuták is nagyon nagy munkát végeztek. Eleknek esélye sem volt szerepelni, de elérték, hogy mégis pályára léphessen.”

 

Gera Zoltán Eb-élményei:

 “Nagyon jól sikerült a felkészülés, nagyon sokat dolgoztunk, nem volt semmiféle feszültség, ilyet még nem tapasztaltam, 23 játékos, mindenki ugyanolyan jól teljesített. Fantasztikus élmény volt, már akkor, amikor leszállt a gépünk Nizzában. Nagyon jól meg van minden szervezve, minden percét élveztük az Eb-nek, meccseket, edzéseket, utazásokat.”

 

 Gerát és Királyt a visszavonulásukkal kapcsolatban is megkérdezték:

Gera: “Annyira öregek még nem vagyunk…de még nem ennek van itt az ideje, meglátjuk, hogyan alakult a következő pár nap, utána meghozzuk a döntéseket.”

Király: “Most érkeztünk haza, mindennek el fog jönni az ideje…”