Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a csoportkör lezárultát követően egy háttérbeszélgetés keretében válaszolt az mlsz.hu kérdéseire, csapat főhadiszállásán, az impozáns Terre Blanche hotelben.

– Az igazság az, hogy nagyon sokat és nagyon keményen dolgoztunk azért, hogy ilyen csapatunk legyen – vágott egyből a közepébe Bernd Storck. – Biztos voltam benne, hogy szerda este azok a játékosok is megállják a helyüket, akik most kaptak először lehetőséget. A csoportkör végén pihentetni akartuk a sárga lapos játékosainkat, de azt tudni kell, hogy a csapat minden tagja egyazon szinten áll, és ezt tegnap be is bizonyítottuk. Az egyetlen csapat vagyunk, amelyikben mind a 20 mezőnyjátékos pályára lépett már a tornán. Ez bizalom kérdése: megbízom a csapatomban, és ezt a bizalmat a fiúktól a pályán kapom vissza én, a szurkolótábor és az egész ország.

A kérdésre, miszerint számított-e ilyen jó teljesítményre a csapattól, a szövetségi kapitány egyszerűen csak annyit válaszolt: “Igen, hittem benne!”.

– Láttam már az edzéseken, hogy sokkal magasabb szintű játékra képes a csapat, mint amilyen a klubokban megszokott. Ez következetes és kemény munka eredménye. Ha profi a hozzáállásod, tudod, mit kell fejleszteni a csapatodon, és azt is tudod, hogyan érheted el ezt a célt, ez esetben pedig kemény munkával elérhető a siker. Elsőre mindenki nevetett rajtam, amikor azt mondtam, vannak tehetségeink, csak ki kell hozni belőlük a maximumot. A játékosokat is meg kellett győznöm róla, hogy érdemes befektetni a megfelelő mennyiségű munkát. A csapatot a kezdetektől mostanáig építettem, nagyon sokat fejlődtünk a pótselejtezők óta, de ehhez a szövetség is kellett. Csányi Sándor elnök úr és Vági Márton főtitkár úr mindenben mögöttem áll. Megvan felém a bizalom, és mindent megkapok, amire szükségem van a színvonalas szakmai munkához.

Szóba került Kleinheisler László is, hiszen kevesen vetették volna be a meccshiánnyal küzdő támadót a pótselejtezőn, azóta a Werder Bremen játékosa már alapembere a csapatnak.

– Sok fiatallal találkoztam már, akik a válogatott keretébe kerülve megijednek kicsit, félénkek lesznek, megtartják a távolságot a tapasztaltabb játékosokkal. De amikor Kleinheisler megérkezett az edzőtáborba, úgy viselkedett, mintha ezer éve itt játszana. Az első perctől kezdve ijedtség nélkül játszott az edzéseken, és amikor ezt látod egy játékoson, egyből elnyeri a bizalmadat. Amikor Andy Möller először volt Magyarországon, és látta Lászlót játszani, azt mondta, csodálatos tehetség. De rajta kívül is vannak tehetségeink.