Ez már tényleg az elit!

Mint ismeretes, idén is bejutott az Eb-selejtezők elitkörébe férfi U17-es és U19-es válogatottunk. Mindkét korosztály tavaszi csoportbeosztását csütörtök délelőtt sorsolták, de kiderült az is, kikkel játszunk majd a következő idény őszi tornáin.

Ami az elitköröket illeti, a második kalapból kihúzott U19-es válogatott a 3-as csoportba került a (mieinkhez hasonlóan) háromszoros győztes Németország, valamint Norvégia és a házigazdának választott Horvátország társaságában – számolt be az UEFA hivatalos honlapja. A hét csoportgyőztes jut majd ki az örményországi, júliusi kontinenstornára.

U19-es Eb-elitkör, 3. csoport (Horvátország): Németország, MAGYARORSZÁG, Norvégia, Horvátország

Az U17-eseknél ugyancsak a második kalapban kapott helyet a magyar korosztályos csapat Itt a nyolc csoportgyőztes és a hét legjobb csoportmásodik csatlakozik majd a házigaza Írországhoz a 2019 májusi Eb-n. A mieink az utánpótlás-szinten is bombaerős belgákkal is játszanak majd a norvégok és a bosnyákom mellett – hamarosan az is kiderül, ki lesz majd a rendező.

U17-es Eb-elitkör, 7. csoport: Belgium, MAGYARORSZÁG, Norvégia, Bosznia-Hercegovina


A horvátok U19-ben is jönnek hozzánk

Az UEFA csütörtökön, Nyonban elkészítette a 2020-as U19-es és U17-es Európa-bajnokságok selejtezőjének csoportbeosztását, azaz már a következő idény menetrendjét is. A mieink az U19-es korosztályban például Horvátországgal megint találkoznak majd (akárcsak a nagyválogatott a 2020-as Eb selejtezői során) az október 9. és 15. között itthon megrendezésre selejtezőtornán, míg az U17-esek Szerbiával, Lettországgal és a házigazda Fehéroroszországgal is megmérkőznek október 24. és 30. között.

U19-es Eb-selejtezőtorna, Magyarország (2019. október 9-15.): MAGYARORSZÁG, Horvátország, Grúzia, Kazahsztán

U17-es Eb-selejtezőtorna, Fehéroroszország (2019. október 24-30.): MAGYARORSZÁG, Szerbia, Fehéroroszország, Lettország