November másodikán műtöttek, ehhez képest hat héttel később, december közepén dobtam el a mankót, azóta újra kellett tanulni járni. Most már jobban vagyok, hogy kezd lemenni a duzzanat a lábamról, meg túlvagyok ezen a szilveszteri kálvárián – újra meg kellett műteni, mert bakteriális gyulladás volt a térdemben. Most már ebből kifelé jövök, úgyhogy remélem, maximálisan képes leszek a rehabilitációra koncentrálni, és semmi nem fog hátráltatni – nyilatkozta Kovácsik Ádám a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek.

Hogy mennyit kell még kihagynia, az orvosok sem tudják pontosan.

Szoktam őket ezzel a kérdéssel piszkálni, de nem nagyon szeretnek rá válaszolni, mert ez sok dologtól függ, de most már látom én is.

December 22-ig úgy éreztem, hogy nagyon jól haladok, aztán jött ez a gyulladás az egyik pillanatról a másikra, amire senki nem számított.

Én nagyon remélem, hogy a következő szezont már el tudom kezdeni a csapattal. Ezt tűztem ki célnak, hogy a felkészülést el tudjam kezdeni. Június elejére szeretnék százszázalékos állapotba lenni.

Az egyszeres válogatott Kovácsiknak felemás érzései vannak, ha a nemzeti csapatra gondol.

Örültem nagyon, hogy kijutott a csapat, nagyon szurkoltam a tévé előtt, ugyanakkor nehéz volt megélni, hogy nem voltam ott, és nem testközelből élem át ezt az egészet. Aztán kitűztem célul, hogy az Eb-re jó lenne fölépülni, de ahhoz előtte már játszani kellene bajnoki mérkőzéseket, hogy ott lehessek. Sajnos, ez elúszni látszik. Szurkolni fogok a csapatnak az Eb-n is, jó érzés lesz látni a srácokat, ugyanakkor kettős érzés lesz bennem, mert rossz lesz, hogy nem lehetek ott. De nagyon remélem, hogy lesz még alkalmam arra, hogy megduplázzam a válogatottságaim számát, szeretném mindenképp, ha ez a karrierem végéig összejönne. De egyelőre tényleg legyen az meg, hogy visszatérek, és egészséges vagyok.

Eb 2020: Csak hazai szurkolók lehetnek a magyar válogatott csoportmeccsein is – sajtóhír