Néhány hete megkeresett egy csapat – idézte Marco Rossi szavait az olasz Itasportpress hírügynökség -, de csak annyit tudok mondani, hogy nem a Watford, ahová Claudio Ranieri ment. Az angol bajnokság lenyűgöz, mert ott jobb a sportot körülvevő közeg, és mindenekelőtt több időt adnak arra, hogy elsajátítsd az elképzeléseidet a játékról. Szinte soha nem szabadulsz meg egy edzőtől, inkább megbízol benne a szerződése lejártáig. Olaszországban ezzel szemben sokkal több a stressz, sokkal nagyobb a nyomás. A magyar válogatottal az Európa-bajnokságon továbbjutásra álltunk, ami nagy önbizalmat adott az egész keretnek és elégedettek vagyunk azzal, hogy nagyszerűen képviseltük az országot. Most, hogy kétszer kikaptunk Albániától, valószínűleg nem jutunk ki a világbajnokságra. Szeretnék visszatérni a klubedzőséghez – mondta az olasz szakember, majd a hőn áhított kispadot is megnevezte.

Szeretnék a Sampdoria edzője lenni. Ha hívni fognak, nem tudnék nemet mondani. De ez soha nem fog megtörténni, hacsak valaki a Sampdoria vezetőségéből ki nem esik az ágyból és nem veri be a fejét (nevet). – jelentette ki Rossi, aki hozzátette viccesen, nem szeretne párhuzamot vonni közte és az AS Romát irányító José Mourinho között.

Nem akarom magam egy ilyen kaliberű szörnyeteghez hasonlítani. José Mourinho az évek során megmutatta, mit ér, és mindent megnyert. Idén viszont nem számított mindazokra a nehézségekre, amelyekkel a Rómánál találkozott, azonban azt ne felejtsük el, hogy egy olyan klubról van szó, ahol kevesen tudtak trófeákat nyerni. Ami pedig a gazdasági szempontot illeti: tiszteletlen és erkölcsös számokhoz érkeztünk a mai világban, ám ez már a kereslet és kínálat játéka.

Marco Rossi játékospályafutása során számos csapatban megfordult, de kétségkívül a Sampdoriánál szerepelt együtt a legtöbb világsztárral, többek közt Ruud Gullit, David Platt, Roberto Mancini és Gianluca Pagliuca is a csapattársa volt a nagy múltú olasz klubnál.

Magyar válogatott: A legjobb szezonját futó csatárunk sem játszik San Marino és Lengyelország ellen – minden hír a vb-selejtezőkről!