Vasárnap este a magyar válogatott Finnország ellen játszik Nemzetek Ligája-mérkőzést. A találkozón már ott lehet a kispadon Marco Rossi szövetségi kapitány, aki letöltötte az egymeccses eltiltását. A meccs előtti sajtótájékoztatón az olasz ember az eltiltásáról, Dzsudzsák Balázs szerepeltetéséről, és a visszatérőkről ejtett pár szót.

Természetesen a tribünről sokkal jobban lehet látni a mérkőzést, mint a pálya széléről és kevesebb a kockázata annak, hogy esetleg valamiért eltiltják az embert.

A viccet félretéve, sokkal inkább szenvedtem a tribünön, mert nem tehettem semmiit, nem avatkozhattam bele a mérkőzés menetébe, és nincs befolyásom semmire.

Végig frusztráló érzés volt, de sokkal jobb a kispadról nézni a mérkőzést – kezdte Marco Rossi a finnek elleni NL-meccs előtti sajtótájékoztatóját. Az olasz szakvezető ezután újságírói kérdésre kitért a vasárnapi kezdőre, illetve Dzsudzsák Balázs esetleges szerepeltetésére is.

Az észtek elleni mérkőzés taktikailag és hozzáállásban is nagyon tetszett, de a finn válogatott más csapat lesz. Az első helyen állnak, ami annak köszönhető, hogy nagyon fegyelmezettek és precíz taktikai munkát végeznek, ezért mi is másként fogunk hozzáállni ehhez a mérkőzéshez, mint az észtek ellen.

Elégedett vagyok az egész csapat munkájával, amit az észtek ellen nyújtott. Ami Dzsudzsákot illeti elárulhatom, nagy valószínűséggel kezdeni fog, ami pedig a többieket illeti, az észtek elleni meccshez képest egy-két helyen lesznek változtatások.

Az 54 éves szakember a lehetséges visszatérőkről is szót ejtett.

Pátkai nem játszhat a sárga lapjai miatt, Gazdag sem áll rendelkezésünkre, viszont Lovrencsics állapota bizakodásra ad okot, valamint Gulácsi is a csapat rendelkezésére áll.

Akiket behívtunk, azokkal elégedettek vagyunk, hiszen elvégzik a taktikai utasításokat az edzésen is. Az utolsó kerethirdetésnél 32-33 játékost hívtunk be plusz a kapusokat, és mindenkinek megfelelő a hozzáállása a dolgokhoz.

Ha visszamehetnék az időbe, és ismét szeptember lenne, akkor ugyanezeket a játékosokat hívnám be a keretbe.

Végül az elmúlt időszakot is értékelte a szövetségi kapitány.

Augusztusban kezdtünk dolgozni, szeptemberben hirdettük ki az első keretet. Meccsről meccsre javult a teljesítményünk, ez alól a tallinni mérkőzés a kivétel, ahol teljesen más meccset játszottunk, mint amire előzetesen számítottunk. Ahogy telik az idő, a játékosok is egyre jobban összeszoknak – tette hozzá.