Marco Rossi az Azerbajdzsán elleni Eb-selejtezőt követően a győzelem ellenére sem volt maradéktalanul elégedett, sőt. Így értékelte a budapesti találkozót a szövetségi kapitány.

70-75 percig utaltunk a meccset, utána jöttek a fáradtság jelei, és jött egy komoly hiba, ami majdnem sokba került, de aztán a játékvezető döntött, ahogy döntött. Ezen felül nem volt nagy hibánk, akar 4-0 is lehetett volna a vége a helyzetek alapján. Taktikailag megcsináltuk, amit akartunk, a hozzáállással is elégedett lehetek. Három nappal vagyunk a horvátok elleni meccs után, ez még érződött a játékosokon. Elismerem, hogy hihetetlen hibáink voltak kint, sok kritikát kaptunk, de sokan elfelejtettek, hogy a vb-ezüstérmes volt az ellenfél, Rakitic, Modric és Brozovic először volt egyszerre a pályán évek után, velük szemben pedig egy összeszokatlan középpálya állt fel. Amióta Magyarországon dolgozom, ez volt az első meccs, amit alig vártam, hogy mielőbb fújjanak le, és először halottam, hogy “k..a gyenge” az itteni karrierem alatt. Wales ellen másképp fogunk játszani, de győzelmet nem tudok ígérni. Wales keretének értéke 300 millió euró, a miénk 75, ennek biztosan van oka, de annak is, hogy vagy 30 hellyel vannak előrébb a ranglistán. Még annyi, hogy nagyra tartom a gyerekek által teremtett hangulatot!

Eb-selejtezők: A magyar válogatottnak sem rossz, ami a walesi-horvát rangadón történt – videó

Mint ismeretes, a 92. percben egy szabályosnak tűnő gólt vett el a játékvezető a vendégektől, emiatt az azeriek kapitánya, Nikola Jurcevic is szót emelt.

Most biztosan sokat beszélnek majd a bírói hibáról, de Wales ellen szabályos gólt vettek el tőlünk, a szlovákok egy egyméteres lesgólt szereztek, a horvátok ellen elmaradt a kiállítás, és még mindig versenyben vagyunk így is, erről se feledkezzünk majd meg, amikor ezt hozzuk fel. És arról sem, hogy az összes Eb-selejtezőcsoportból talán mi vagyunk az egyetlenek, akik a negyedik kalapból életben vannak az utolsó kör előtt – reagált Rossi a jelenetre és bírói döntésre.

Kiakadt az azeri kapitány: “Nem értem, miért nincs videóbíró ezen a szinten”

Eb-selejtezők, E-csoport:

Magyarország – Azerbajdzsán 1-0 (Korhut 10.)

Beszámoló és videó itt!

Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics, Baráth, Orbán, Korhut – Vida M., Szoboszlai (Holman, 76.) – Dzsudzsák (Nagy D., 71.), Kovács I. (Sigér, 86.), Sallai – Szalai

Azerbajdzsán: Balajev – Pasajev, B. Hüsejnov, Mustafazade, S. Rahimov – Eddy, Garajev, R. Almeida (Abdullajev, 58.) – Ramanazov (Dadasov, 85.), Sejdajev, Khalilzade (J. Hüsejnov, 66.)

Később:

20:45: Wales – Horvátország