A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a szeptember 9-i Magyarország-Szlovákia Eb-selejtező előtt hosszabban nyilatkozott a találkozóval kapcsolatban, szerinte külön motivációt ad a csapatnak, hogy ilyen hatalmas támogatást élvez a szurkolók részéről.

Az 54 éves olasz szakember a meccs előtti várakozásai mellett szót ejtett a Bolognában kevés játéklehetőséghez jutó Nagy Ádám csapatváltásáról is, aki a Championshipben szereplő Bristol City FC-ben folytatja pályafutását. Rossi kifejezetten jó döntésnek tartja a nemzeti csapat középpályásának átigazolását.

Úgy vélem, Ádám jó döntést hozott azzal, hogy a Bristol City FC-hez igazolt – kezdte Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – Bár egy másodosztályú csapatról van szó, azonban az angol másodosztály kétségkívül a legerősebb az összes között, sőt jó néhány európai első osztályú bajnokságnál is magasabb színvonalat képvisel.

Rossi: “Futballmeccs lesz, nem háború” – ezért tartaná féken az indulatait a szlovákok ellen

Az, hogy Ádám mennyire lesz itt sikeres, csak rajta múlik, hiszen az adottságai megvannak ahhoz, hogy az legyen. Tudom, hogy sokan féltik őt, mert azt gondolják, nem elég erős fizikálisan a Championshiphez, de annak ellenőre, hogy vékony játékos, nagyon dinamikus és az izomzata is kellően erős.

Gondoljunk csak arra, hogy mennyien féltették anno Gera Zolit is – ugyanezen okból – amikor Angliába igazolt. Ma pedig már mindannyian nagyon jól tudjuk, mennyire sikeres volt a szigetországban. Az ő példája is nagyon jól mutatja, hogy egy vékony alkatú játékos is lehet sikeres a Championshipben, de akár még a Premier League-ben is, szóval már csak ezért sem aggódom Ádám miatt. Mindezek mellett azonban a válogatott szempontjából a legfontosabb az, hogy remélhetőleg sokkal több játéklehetőséget kap majd, mint Bolognában.

A válogatott Montenegró és Szlovákia elleni keretét augusztus 26-án hirdeti ki a szövetségi kapitány, a játékosok pedig szeptember 1-én este érkeznek meg Telkibe, ahonnan 3 nappal később utaznak el Podgoricába, a Montenegró elleni felkészülési mérkőzés helyszínére.

Nagy Ádám az Angliába igazolásáról: “Utánanéztem a klubnak, aztán láttam pár meccset is…”