A csakfoci.hu információi szerint Marco Rossi meghívót küldött a nyáron két év törökországi légióskodás után hazatérő, és a magyar élvonal góllövőlistáján négy találattal a negyedik helyen álló Újpest támadójának, Feczesin Róbertnek.

A 33 éves csatár legutóbb 2011. november 15-én a lengyelek elleni barátságos mérkőzésen lépett pályára címeres mezben, míg tétmeccsen tizenkét éve, a görögök elleni Eb-selejtezőn (2007 novemberében) csereként beállva hét percet kapott az akkori szövetségi kapitánytól, Várhidi Pétertől.

Utolsó válogatottbeli ugyancsak 2011 őszén, Liechtenstein ellen szerezte a rutinos támadó, aki az utóbbi nagyjából nyolc évben aztán egyszer sem tudott pályára lépni a nemzeti csapatban,

a kétszeres magyar bajnok játékos utoljára még az olasz Ascoli légiósaként lehetett válogatott. Azóta az ugyancsak olasz Padova, a Videoton, a dél-koreai Csonnam Dragons, a török Adanaspor és az Újpest mezét viselhette, a magyar nemzeti színeket nem.

A magyar válogatott október 10-én Horvátországban, majd október 13-án Budapesten lép pályára Azerbajdzsán ellen.

FRISSÍTÉS: A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a hivatalos Twitter-oldalán megerősítette honlapunk értesüléseit, miszerint a három OTP Bank Liga-mérkőzésen 4 gólt szerző Feczesin Róbert is tagja a férfi A-válogatott Horvátország és Azerbajdzsán ellen készülő keretének.

A magyar válogatott Eb-selejtezőinek menetrendje

Október 10.: Horvátország – Magyarország

Október 13.: Magyarország – Azerbajdzsán

November 19.: Wales – Magyarország

Rossi: “Hideg fejjel azt mondom, van még esélyünk a kijutásra” – ezért hívta be Feczesint a keretbe