Egy éve és hat napja nevezték ki az olasz Marco Rossit a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának. Bár az 54 éves szakvezető megbízatása két évre, az Európa-bajnoki selejtezősorozat végéig szól, már most kijelenthető, nagyon közel áll a szívéhez a nemzeti csapat. Olyannyira, hogy Rossi a közösségi oldalán egy terjedelmes bejegyzésben számolt be az elmúlt egy év tapasztalatairól, majd őszinte elismeréssel írt a válogatott tagjairól.

Szükségem volt arra, hogy bizonyos idő elteljen a Wales elleni győzelem után. Mostanra minden tisztább, és most már meg tudok szólalni.

Mindenek előtt szeretném elmondani, hogy nagyon boldogok vagyunk, de még mindig hosszú az út, amely előttünk áll, még mindig nem értünk célba.

Az eltelt egy év alatt sok dolog változott, és mindannyian bizakodóbbak és felkészültebbek vagyunk. Ezért szeretnék köszönetet mondani az MLSZ-nek a bizalomért, amiért engem választottak, a munkatársaimnak (technikaiaknak és szakmaiaknak egyaránt), és kiemelten a szurkolóknak, de mindenek előtt a játékosoknak, a fiúknak, A FIAIMNAK.

Fantasztikus munkát végeznek, és a legvégsőkig követik az utasításainkat. Hisznek az elképzelésünkben, és ez nagyszerű. Minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy bízzanak egymásban.

ÉS MINDANNYIAN EGYÜTT – CSAK EGYÜTT

A LEGVÉGSŐKIG!”

Irányításával tíz tétmérkőzést játszott a nemzeti együttes: a mérleg hat győzelem, egy döntetlen és három vereség.