Korábban már beszámoltunk arról, hogy az UEFA fegyelmi határozatának értelmében a következő és egyben utolsó előtti Nemzetek Ligája-mérkőzésre, az Észtország ellenire eltiltották a magyar válogatott szövetségi kapitányát, Marco Rossit.

Az 54 éves olasz szakember a döntés kapcsán először nyilatkozott a Góóól!2 című műsorban, miután egy óra erejéig navigátorként ült egy raliautóban a nyíregyházi bajnoki futamot megelőzően.

Ez egy szokatlan dolog számomra, hiszen a mérkőzés előtt és alatt is távol kell maradnom a pályától a kispadtól – kezdte Marco Rossi az M4 Sportnak. – Sajnálom, hogy egy ilyen nézeteltérés alakult ki közöttem, és a negyedik számú játékvezető között Görögországban.

De teljesen megbízom a játékosaimban, és a stáb többi tagjában is. Biztos vagyok benne, hogy még jobbak is lehetnek nélkülem.

Rossi az eltiltása miatt Észtország ellen nem lehet a csapat mellett, aki így Finnország ellen debütál majd a magyar szurkolók előtt.

A szurkolók mindig is nagyon közel álltak ehhez a csapathoz. Tudom, mert hat éve élek már Magyarországon. Tudom, hogy az emberek mennyire büszkék a magyar zászlóra, ezekre a színekre. Rendkívül közel állnak a srácokhoz, tőlem függetlenül is, úgyhogy nem lesz gond (nevet) – tette hozzá.

Marco Rossi dolgát nehezíti, hogy Sallai Roland a Mainz elleni bajnokiján rásérült a korábbi sérülésére,

Fiola Attila pedig a MOL Vidi FC mezőkövesdi meccsét követően jelezte, combizomprobléma miatt nem tud csatlakozni a kerethez. A szövetségi kapitány egyelőre nem tervezi, hogy helyükre más játékost hívjon meg a keretbe.

Az MLSZ tájékoztatása szerint hétfő délutánra minden játékos megérkezik Telkibe. Holnap egy tréning szerepel a programban, vagyis már az első edzésen teljes létszámban tudja elkezdeni a csapat a felkészülést.

Válogatott: Mi tilos az eltiltott Rossinak a meccsen? – ezt mondja az UEFA