Hazája legnagyobb sportnapilapja, a Gazzetta dello Sport készített exkluzív interjút a magyar válogatott szövetségi kapitányával, Marco Rossival. Az olasz tréner több témát is érintett nyilatkozatában, ebből olvasható egy kivonat az alábbiakban.


Magyarországról

Magyarország tulajdonképpen megmentette az életemet. Ezen ország nélkül nem is tudom, mit csinálnék, talán könyvelőként dolgoznék a fivérem mellett.

Olaszországban két helyen is pénzt kértek azért, hogy kinevezzenek, a Scafatese csapatánál egy eurót sem kaptam, a Cavesénél pedig csak öt havi jussomhoz jutottam hozzá végül. Másfél éven át nem volt aztán állásom, nem tudtam, hogyan tartsam el a családomat, a depresszió szélén álltam. Már azon gondolkodtam, hogy új szakmába vágok bele, amikor aztán épp a megfelelő időben megérkezett a felkérés Magyarországról.

Legnagyobb sikereiről, élményeiről

Szinte véletlenül kezdődött el a kalandom a Honvédnál, 47 évesen szerettem volna már igazán elkezdeni edzősködni. Aztán én lettem az első olasz edző, aki bajnok lett Magyarországon, a szurkolók pedig mindig mellettem álltak. A Wales elleni győztes Eb-selejtező után pedig az egész stadion a nevemet énekelte, ilyenre pedig évek óta nem volt példa egy szövetségi kapitány esetében. A Honvéd 2019-es kupadöntője előtt a szurkolók épp amellett a ház mellett mentek el, ahol lakom. Amikor megláttak az erkélyen, vagy félórát énekeltek nekem. Még ma is beleborzongok, annyira jól esett.  

INCREDIBLE TO SEE THIS.No word can explain how this means to me. Thanks with all my heart. 😍❤️🇭🇺

Közzétette: Marco Rossi – 2019. május 25., szombat

 A jövőjéről

Olaszországban a harmadosztályig jutottam, olyan csapatokig, amelyek a kiesés ellen küzdenek. Ez az én hibám is, néhány szituációt jobban kellett volna kezelnem, de nem így tettem, emiatt sok ajtó gyorsan bezáródott előttem. A jövőmet ezért is inkább külföldön látom, és tudja még miért? Mert otthon akkor hoznak edzőt külföldről, ha befektetést is látnak benne. Bennem, 55 évesen vajon mit láthatnának?

Szoboszlai Dominikról

Szoboszlainak megvan a lehetősége arra, hogy egy topklubhoz igazoljon, de ehhez fejlődnie kell még a védekező játékának is. Ha Olaszországba igazolna, rengeteget tudna még előrelépni.