Marco Rossi az elmúlt napokban, a Horvátország elleni győzelemnek köszönhetően komoly médiafigyelmet kapott hazájában, Olaszországban is. Többek között a tuttomercatoweb.com is hosszabb interjút közölt a korábban otthon Nagy Ádámról és a magyar tehetségekről is nyilatkozó magyar szövetségi kapitánnyal.

Aki aztán olaszországi edzői múltja kapcsán tett egy kemény kijelentést is a lapnak.

Olaszországban sok a jó edző, de ott a kapcsolatok fontosabbak, mint a tudás és a képességek, ezért aztán nagy sok jó szakember kényszerül az alacsonyabb osztályokban dolgozni.

Ott pedig rajtad áll, hogy hajlandó vagy-e elfogadni a kompromisszumokat: nekem például fizetnem kellett volna azért, hogy a Serie C-ben edzősködhessek. Amikor ez megtörténik – és ez arrafelé gyakran előfordul –, akkor már nem vagy profi edző, hanem csak egy szponzor. Az ember pedig csak a legritkább esetben fizet azért, hogy dolgozzon…

– nyilatkozta Rossi.

Szavai pedig nem maradtak visszhang nélkül hazájában: nem sokkal később – közlemény formájában – megszólalt a portálon Francesco Ghirelli, a Serie C-t felügyelő és működtető Lega Pro elnöke is, aki lépéseket sürgetett – ha a magyar kapitány hivatalosan, tényekkel és nevekkel is alátámasztva vállalja állítását.

Ha Rossi nevekkel és tényekkel jön elő, készen állok arra, hogy mellette legyek. Ha valóban így működnek a dolgok, azon változtatnunk kell, utasítást adtam a liga vezetésének, hogy szükség esetén a Marco Rossitól kapott információk eljussanak a szövetségi ügyészséghez, hogy ott lefolytassák majd a szükséges vizsgálatokat – remélem, ezekre sor kerül majd – reagált Ghirelli.

Rossi 2003 és 2011 között a Lumezzane, a Pro Patria, Spezia, a Scafatese és a Cavese csapatát irányította hazájában.