– Ez a mérkőzés megmutatta, hogy ezzel a kezdő tizeneggyel és ezzel a rendszerrel amíg volt erőnk, nagyon veszélyesek voltunk, de 25 perc elteltével passzívabbá váltunk és nem voltunk elég kemények – értékelt az M4 Sport kamerája előtt Marco Rossi szövetségi kapitány a Montenegróban elszenvedett 2-1-es vereség után. – Voltak további lehetőségeink, tiszta helyzeteink, amikkel nem éltünk, de úgy érzem, 80 percen át veszélyesebbek voltunk. Az utolsó tíz percben volt két-három ziccerük a hazaiaknak, viszont ma az elejétől kezdve az volt a fontos, hogy minél jobban koncentráljunk, de közben tudjunk erőt és energiát spórolni a szlovákok elleni mérkőzésre.

„Ez nem történhet meg nemzetközi szinten”

„Csalódott vagyok, hiszen figyelmetlenség miatt kaptunk ki, ez nem történhet meg nemzetközi szinten. Hiába barátságos meccs, ilyen hibákat egyszerűen nem fogadunk el.”

A debütálókról

„Gazdag jó mérkőzést játszott, Sigér is jó munkát végett, Ferenczinek voltak nehézségei, de mindannyian bemutatkoztak, biztosan boldogok és büszkék. Sajnos az eredményt nehéz elfogadnunk egy ilyen meccs után, de meg kell tennünk.”

A hétfői magyar-szlovákról

„A szlovákok elleni lesz az év meccse. Próbáltam levenni a terhet a játékosokról, főleg azokról, akik kezdeni fognak; azt várom, hogy nagy meccset játsszanak. Az eredmény sok mindenen múlik, egy hiba vagy egy elcsúszás is vereséghez vezethet, de biztos vagyok benne, hogy jól fogunk futballozni.

A mai meccs adott olyan jelzéseket, amire kíváncsi voltam, például, hogy egy játékos a posztján képes-e nemzetközi szinten teljesíteni, ezügyben elég egyértelmű válaszokat kaptam.”