Szoboszlai Dominik esetleges klubváltása hónapok óta téma a nemzetközi sajtóban, Európa egyik legtehetségesebb fiatal középpályásának neve a külföldi sajtó szerint számos sztárcsapat kiszemeltjeinek listáján szerepel.

A nyáron a 18 éves magyar válogatott játékos maradt Salzburgban, ahol többek között a BL-ben is bizonyíthat majd, de Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem kizárt, hogy Szoboszlai Dominik akár már a télen másik országba teszi át a székhelyét.

Rossi szerint ideális lenne, ha Olaszországba költözne a középpályás – erről az interdipendenza.net nevű olasz oldalnak nyilatkozott, amely arról faggatta a kapitányt, lehet-e esélye például az Internazionalénak megszerezni a Szlovákia ellen első válogatottbeli gólját is megszerző Szoboszlait.

Az esetleges ajánlatok részleteibe soha nem mentünk bele együtt, de azt tudom, hogy nagyon komoly az érdeklődés iránta Olaszországból. Dominiknak pedig a Serie A tetszik a legjobban a topligák közül. Véleményem szerint is ideális lehetne a számára az olasz bajnokság, amely egyike a világ legerősebb ligáinak, lehetőség van a fejlődésre, sőt, itt fel is gyorsulhatna az Szoboszlai esetében – fogalmazott Rossi.

Dominik támadó középpályásként a csatár mögött, de akár mindkét szélről képes a nagyszerű teljesítményre, remek irányítókészsége van, azt is mondhatnám, hogy a középpálya szinte valamennyi pontján bevethető. Az biztos, hogy olyan csapatban tudom csak elképzelni majd, amely nagy célokért küzd, és nemzetközileg is komoly mérkőzései vannak. Ilyen lehet akár a két római vagy a két milánói klub akár. Tudom, hogy a Juventus is érdeklődött iránta, de abból akkor nem lett semmi.

Szerintem az Inter, a Milan, a Lazio és a Roma harcolhat majd érte, ezen csapatok valamelyikéhez igazolhat, ha Olaszországot választja – tette hozzá a kapitány.

A következő két átigazolási időszakban eldől Szoboszlai sorsa, azt s el tudom képzelni, hogy akár már januárban klubot vált. Örülnék persze, ha a Serie A-t választaná, de talán a Bundesliga is remek lehetőség lenne a számára.

Taktikailag kell még neki sokat fejlődnie, és ez a két bajnokság lenne a legideálisabb ebből a szempontból. Ezzel pedig a magyar válogatott is sokat nyerhetne – tekintett előre az átmenetileg átigazolási szakértővé avanzsált tréner.

Szoboszlai: “Lenyugszunk és eldöntjük, mit is akarunk ettől az Eb-től”