Az elmúlt napokban Torinóban járt a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi, akit a Sportújságírók Szövetsége az év legjobb edzőjének választott Olaszországban, Piemonte tartományban. Az 57 éves szakember a díjátadót követően egy rövidebb interjút adott a Calciomercatónak, amely azt is megkérdezte tőle többek között, hogy van-e olyan magyar játékos, akit szívesen látna Olaszországban.

– Nehéz egyetlen játékost megnevezni, de ha kell, akkor Szalai Attilát mondanám, aki a Fenerbahcéban játszik, de úgy gondolom, hogy a Chelsea-hez fog igazolni. Fontos spanyolországi klubok is követték őt, de nagyon úgy tűnik, hogy a Chelsea-hez való szerződése már eldőlt. Mindemellett nagyszerű játékos lenne az olasz futball számára is – idézi Marco Rossit a football-italia.net.

A Magyar Labdarúgó Szövetség jelezte honlapunknak, hogy Marco Rossi nyilatkozata tévesen jelent meg az olaszországi sajtóban. A szövetségi kapitány eredetileg arról beszélt az őt kérdező olasz újságíróknak, hogy sajtóhírek alapján akár a Chelsea-be is igazolhat Szalai Attila.

Válogatottunk szövetségi kapitánya arról is beszélt, hogy amikor meglátogatja édesanyját és a testvéreit Torinóban, akkor rengeteg emlék jut az eszébe, de az olasz focival kapcsolatban már nem igazán a nosztalgián van a hangsúly, hanem a jelenen, hiszen követi és nagyon jól ismeri a bajnokságot, kiváltképp a Torinót, a Juventust és a Sampdoriát.

– Úgy látom, hogy az Atalanta a mostani bajnoki cím nagy favoritja. Jól játszanak, és az elmúlt években mindig a szezon második felében érték el a csúcsot, ha ez most is így lesz, akkor ők lehetnek a bajnokok. A Juventusnak nehéz lesz a Bajnokok Ligájába kvalifikálnia magát. Rosszul kezdtek, biztosan vannak problémáik, amikről nem tudunk, de Allegri jó edző, és bármi előfordulhat – mondta el véleményét a Serie A-val kapcsolatban.

Légiósok: Szalai Attila két gólpasszal tért vissza a Fenerbahce kezdőcsapatába – videó