Szeretnék bocsánatot kérni, mintegy 1000-2000 szurkolónk eljött a helyszínre, tőlük kell elnézést kérnem. Egy vereség mindig benne van a pakliban, de nem így. A mai este folyamán rosszul játszottunk, ez egy süllyedő hajónak tűnt, de ennek a hajónak én vagyok a kapitánya – nyilatkozta Marco Rossi a Horvátországban elszenvedett 3-0-s vereség után az M4 Sportnak. – Szomorúak vagyunk. Tudtuk, hogy jobbak a horvátok, vb-ezüstérmesek, benne volt, hogy kikaphatunk, de nem ilyen módon kellett volna kikapni. Amit ma csináltunk, az nem elfogadható.

A kapitány a vasárnap 18 órakor kezdődő, Azerbajdzsán elleni meccsre is előretekintett.

Profi módon kell elemeznünk a történteket, és vissza kell nyernünk az energiát. Azerbajdzsán ma barátságos meccset játszott, nyilván nem fáradtak el annyira; az energiát és az önbizalmat kell visszaszereznünk, mert az azeriek elleni meccs is nagyon fontos lesz.

Rossi a továbbjutási esélyeket illetően is kapott kérdést.

A mai meccs alapján őrültség lenne azt gondolni, hogy Walesbe úgy utazhatunk, hogy nyerhetünk, ehhez teljesen más hozzáállás kell mindenkitől.

A mai kudarcban mindenkinek megvan a maga felelőssége, 4-5 elképesztő egyéni hibát követtek el különböző játékosok. Nem emlékszem rá, hogy a pályafutásom során ilyen előfordult volna, így nehezen találom a jelzőket.

Túl kell jutnunk ezen a szituáción, és teljesen más meccset kell játszanunk vasárnap.

Vida a súlyos horvátországi vereség után: “Magunkat vertük meg”