Marco Rossi az Azerbajdzsán elleni vasárnapi Eb-selejtezőt megelőző sajtótájékoztatóján elárulta, nem számít könnyű meccsre a horvátok ellen döntetlent elérő kelet-európai csapattal szemben.

– Ami a kezdő tizenegyet illeti, a mai utolsó edzésünk után fogjuk meghatározni, hogy kik kapnak lehetőséget. – idézi a szövetségi kapitányt az mlsz.hu. – Arra mindenképp lehet számítani, hogy reagálni foguk a horvátországi vereségre; de tudni kell, hogy más jellegű mérkőzés lesz a holnapi Azerbajdzsán elleni.

Hazai pályán, de nehéz, összetett találkozó vár ránk. Az azeri válogatott többször bizonyította már rátermettségét az Eb-selejtezőben. Maximális tisztelettel viszonyulunk ellenfelünkhöz.

A szakember hozzátette, a vereség utáni bizonyítási vágyat akár előnyére is fordíthatja a nemzeti csapat.

– Egy ilyen vereség után, mint a horvátországi, minden játékos bizonyítani szeretne, helyrehozni a hibáit, nem nehéz most erre építeni. A hazafelé úton átbeszéltük a meccset, és már a következő reggel elkezdtünk készülni Azerbajdzsán ellen.

Rossi zárásul hozzátette, Horvátországban leginkább a játékosok hozzáállásában csalódott.

– Elfogadom a hibákat és magam is beismerem, ha hibázok. De ilyenkor változtatni kell a hozzáálláson. Nagyon kifejező a nemzeti csapat edzőjének elnevezése a magyar nyelvben: szövetségi kapitány.

Ennek a hajónak én vagyok a kapitánya, nekem kell döntéseket hoznom a csapatot illetően. A holnapi eredmény súlyát is magamra vállalom.

A válogatott 22 éves szélsője, Sallai Roland úgy fogalmazott, a rosszul sikerült találkozó után először a fejekben kellett rendet tenni.

–  Az öltözőben már megbeszéltük a hibákat. Amit Splitben játszottunk, az nem a mi arcunk volt. Ennél mi sokkal jobban tudunk futballozni.