Marco Rossi szövetségi kapitány a sajtótájékoztató elején, újságírói kérdésre elmondta: a szakmai stáb mintegy negyven játékost figyel folyamatosan, és egy jól átgondolt szempontrendszer alapján közülük kerülnek ki az aktuális keret tagjai.

Természetesen mindenki követhet el hibákat, ezért száz százalékos biztonsággal nem lehet kijelenteni, hogy ebben a pillanatban ez a legerősebb válogatott, én mégis úgy érzem, hogy a jelenlegi helyzetben a legjobb döntéseket hoztam meg, mikor összeállítottam a csapatot. Kiemelten fontos szempont, hogy ki mennyit játszik, és milyen teljesítményt nyújt hétről hétre a klubjában.

Miután a válogatottban nincs lehetőségünk fizikálisan erősíteni a kerettagokat, csak olyan labdarúgókat hívunk meg, akik már eleve jó erőállapotban vannak. Őket próbáljuk meg egységgé kovácsolni taktikailag és csapatként egyaránt

– idézi az mlsz.hu az 54 éves szakembert, aki a pénteki kezdőcsapatról elmondta: még vannak kérdőjelek a fejében, a jelenlegi állás szerint várhatóan két helyen változik a kezdő a görögök elleni hazai meccshez képest.

Van még egy-két eldöntendő kérdés a kezdőcsapatot illetően.

Az aktuális formát, a pszichés és fizikai állapotot figyelembe véve kell döntést hozni, annak érdekében, hogy a legjobb állapotban lévő játékosok jussanak szerephez a kezdő tizenegyben.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy három napon belül két mérkőzés vár ránk, és ennek megfelelően kell gondolkodnunk. Az utolsó edzés végére letisztul minden, és este meg tudom hozni a megfelelő döntéseket. Most azt mondom, valószínűleg két változás lesz a legutóbbi mérkőzés kezdőcsapatához képest – tette hozzá a szövetségi kapitány.

A Willi Orbanról szerzett tapasztalatairól Marco Rossi úgy fogalmazott: Orban egy fizikálisan erős, jó játékos, akinek nemcsak játéktudása kiemelkedő, hanem személyisége, hozzáállása is példaértékű, nem véletlen, hogy csapatkapitány a Bundesliga egyik élcsapatában. Mindenki azt várja tőle, hogy nemcsak hozzáállásával tűnik ki a csapatból, hanem biztonságot ad majd a védelemben.

Marco Rossi a görög újságírók kérdésére úgy fogalmazott, hogy pénteki ellenfelünk a csoportgyőzelem első számú esélyese, mert nagyszerű játékosokkal rendelkezik – nemcsak a támadósorban, hanem a védelemben is igazi sztárokat tud pályára küldeni.

A görögök nem voltak boldogok, hogy pont nélkül zárták a budapesti mérkőzést, egész biztosan erős motivációt jelent számukra, hogy revánsot vegyenek rajtunk. Azt várom, hogy határozottan és agresszívan kezdenek majd, fontos, hogy megfelelő hozzáállással kezeljük ezt a helyzetet. Ha a megfelelő alázattal, a tervünknek megfelelően játszunk, és némi szerencsénk is lesz, idegenben is jó eredményt érhetünk el – fogalmazott az olasz szakvezető.

Válogatott: Szavazd meg Rossi kezdőcsapatát a görögök ellen!